PROTESTES ANTIRACISTES ALS EUA

Trump amenaça de «recuperar el control sobre Seattle»: «Això no és un joc»

L'alcaldessa i el governador repliquen que la ciutat no acceptarà l'Exèrcit per sufocar les protestes

zentauroepp53731378 seattle200612094032

zentauroepp53731378 seattle200612094032 / JASON REDMOND

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les protestes contra la violència policial cap als afroamericans s’han anat reduint als Estats Units amb un menor nombre d’assistents. No obstant, els manifestants continuen sortint als carrers de ciutats com Seattle, Los Angeles i Nova York amb pancartes i consignes. Una situació que ja cansa Donald Trump fins al punt que ha amenaçat el governador de l’estat de Washington, el demòcrata Jay Inslee, de «recuperar el control sobre [la ciutat de] Seattle» davant les fortes protestes registrades a la zona.

«Recupereu el control sobre la ciutat ara. Si no ho feu, ho faré jo», ha asseverat Trump en un missatge del seu compte de Twitter dirigit a Inslee i a l’alcaldessa de la ciutat, la també demòcrata Jenny Durkan. «Això no és un joc. Aquests terribles anarquistes han de ser detinguts al més aviat possible. ¡Moveu-vos!», ha recalcat.

El president ha qualificat els manifestants de «terroristes domèstics» i ha assegurat que han pres Seattle, segons informacions de la cadena de televisió CNN.

«Torna al teu búnquer»

El governador Inslee i l’alcaldessa Durkan han respost a Trump amb duresa. «Fes que tots estiguem més segurs, torna al teu búnquer», li ha etzibat Durkan al·ludint a la permanència del president durant gairebé una hora al búnquer de la Casa Blanca el mes passat quan van esclatar les fortes protestes.

L’alcaldessa de Seattle ha avisat Trump que la ciutat no acceptarà el desplegament de l’Exèrcit per aturar les manifestacions i ha remarcat que el president «ha amenaçat d’envair Seattle per dividir i incitar a la violència». «No només no és benvingut, sinó que podria ser il·legal», ha afegit.

L’alcaldessa, que ha destacat que l’aclaparadora majoria de les protestes a Seattle han sigut pacífiques, ha assenyalat que «una de les coses que el president mai entendrà és que escoltar la comunitat no és una debilitat». «És fortalesa», ha conclòs.

«Incapaç de governar»

Inslee, per la seva banda, ha asseverat que «un home que és completament incapaç de governar no hauria d’entremetre’s en els assumptes de l’estat de Washington». «Deixa de tuitejar», ha manifestat el governador que ha qualificat Trump d’«insegur».

Notícies relacionades

El barri que envolta el Capitoli de l’estat s’ha convertit en els últims dies en el focus de la protesta: els activistes van obligar dilluns a retirar-se la policia després d’un cap de setmana de massives manifestacions a tots els EUA, que, a Seattle, van desembocar en disturbis.

Des de dilluns, els manifestants han ocupat l’àrea i l’han batejat com a «zona autònoma de Capitol Hill», un lloc on la policia està prohibida, el menjar és gratis i a la nit es projecten documentals, informa el diari ‘The Washington Post’.