JUSTÍCIA RACIAL

Imputats els altres tres policies que van arrestar George Floyd

Se'ls acusa de complicitat amb Chauvin, a qui se li suma el càrrec d'assassinat en segon grau

zentauroepp53608022 floyd200601161023

zentauroepp53608022 floyd200601161023 / TERRAY SYLVESTER

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

De les protestes per l’assassinat de George Floyd a Minneapolis que continuen omplint els Estats Units de reclamació per la justícia racial caldrà retirar un dels eslògans que se sentien aquests dies: el que clamava per processar els quatre policies que van participar en el fatal arrest.

Fins ara només Derek Chauvin, l’agent que va clavar el genoll al coll de Floyd durant gairebé nou minuts mentre la víctima deia «no puc respirar», havia sigut arrestat i imputat, amb càrrecs per assassinat en segon grau i homicidi involuntari. Aquest dimecres el fiscal general de Minnesota, Keith Ellison, ha anunciat que no només eleva els càrrecs contra Chauvin sumant-hi el d’assassinat en segon grau, sinó també que imputa com a còmplices els altres tres agents involucrats en la detenció.

J. Alexander Kueng, Tou Thao i Thomas Lane des del 25 de maig només havien afrontat com a càstig l’acomiadament. Dimecres van passar la seva primera nit a la presó. I ara els espera un procediment en què cadascun s’enfronta a les mateixes penes que es demanen pel crim del qual van ser còmplices, que en el cas d’assassinat en segon grau a Minnesota pot ser penat amb un màxim de 40 anys de presó, tot i que l’habitual solen ser menys de 15 anys.

Pas significatiu

Notícies relacionades

La família ha reaccionat a través d’un comunicat i ha dit que es tracta d’un «pas significatiu en el camí de la justícia». També han donat les gràcies perquè es donés un dia abans que se celebri a Minneapolis un memorial aquest dijous, al qual seguirà dissabte un funeral a Houston, on va créixer Floyd.

El governador de l’estat, Tim Walz, ha assegurat que queda camí per recórrer. «La mort de George Floyd és un símptoma de la malaltia», ha dit. «No ens llevarem un dia i tindrem la malaltia del sistema racista curada per a nosaltres». I la família també ha demanat que es «trobin maneres constructives i positives per mantenir el focus i la pressióNo abandonin les seves reclamacions de canvi», han escrit.