Trump anuncia que inclourà els antifeixistes com una organització terrorista

El president culpa els mitjans de les protestes per l'assassinat de George Floyd i es disposa a criminalitzar tota una ideologia

zentauroepp52814398 president donald trump speaks during a press briefing with t200316223109

zentauroepp52814398 president donald trump speaks during a press briefing with t200316223109 / Evan Vucci

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que inclourà les organitzacions autoanomenades antifeixistes en la llista d’organitzacions terroristes, en represàlia pels disturbis ocorreguts les dues últimes nits durant les protestes per la mort del ciutadà afroamericà George Floyd, durant una detenció.

«Els Estats Units d’Amèrica designarà els ‘antifa’ com una organització terrorista», ha publicat Trump a través del seu compte oficial de Twitter.

El mandatari nord-americà ha felicitat, a més, la Guàrdia Nacional «per la seva gran feina» en el seu desplegament a Minneapolis, on va tenir lloc la mort de Floyd i epicentre de les protestes. La Guàrdia Nacional va arribar dissabte a la nit a la capital de Minesota.

«Els ‘antifa’ liderats per anarquistes, entre d’altres, van ser aturats. ¡L’alcalde ho hauria d’haver fet la primera nit i no hi hauria hagut cap problema!», ha argumentat.

Trump ha advertit així «altres ciutats i estats governats pels demòcrates» del «tancament total que els anarquistes de l’esquerra radical van imposar ahir a la nit a Minneapolis». «¡La Guàrdia Nacional va fer una gran feina i l’haurien de fer servir en altres estats abans que sigui massa tard!», ha reblat.

A més, Trump ha responsabilitzat als mitjans de comunicació de «fer tot el possible per fomentar l’odi i l’anarquia». «Són gent veritablement dolenta amb uns objectius fastigosos», ha assegurat.

Notícies relacionades

La mort de George Floyd, aquesta setmana a Minneapolis, després de passar-se gairebé nou minuts amb el coll empresonat pel genoll de l’agent de policia Derek Chauvin ha desencadenat protestes, disturbis i saquejos a la ciutat més poblada de l’estat de Minesota, ara sota l’estat d’emergència.

Al llarg de divendres i dissabte a la nit s’han registrat protestes i disturbis en una trentena de ciutats del país, que s’han saldat amb tres morts i centenars de detinguts.