MESURA RECÍPROCA

França anuncia una quarantena de 14 dies per a viatgers procedents del Regne Unit

El govern de Macron respon així a l'anunci de la restricció britànica, presa aparentment sense consultes prèvies

paris

paris / THOMAS SAMSON (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern francès ha anunciat una  quarantena de 14 dies per a viatgers procedents del Regne Unit  en reciprocitat a la mesura similar imposada per Londres i malgrat l'acord anunciat el 10 de maig passat després d'una conversa telefònica entre el president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre britànic, Boris Johnson.

«Els viatgers del Regne Unit, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, seran convidats a fer una quarantena de 14 dies quan entri en vigor la mesura britànica de quarantena», ha informat l'ambaixada francesa a Londres.

La quarantena britànica entrarà en vigor el 8 de juny

La quarantena britànica entrarà en vigor el 8 de junio: qui arribi al Regne Unit per avió, ferri o tren haurà de donar una direcció en la qual passaran els següents 14 dies. La mesura francesa sembla una resposta després de l'anunci de la restricció britànica, aparentment sense consultes prèvies.

Les fronteres exteriors de França estan tancades des de principis d'abril excepte per motius professionals o familiars «urgents», així que les restriccions previsiblement tindran un impacte escàs i es mantenen com a mesura no obligatòria, no com al Regne Unit.

Quarantena per als qui arribin d'Espanya

A més, el Govern francès ha confirmat aquest dissabte la quarantena de 14 dies imposada a qualsevol persona procedent d'Espanya, que és considerat així com qualsevol país aliè a la UE, després que divendres en un comunicat París tragués aparentment el nostre país del llistat.

«Aquestes mesures de quarantena de 14 dies s'apliquen igualment als viatgers arribats a França procedents del Regne Unit i d'Espanya», ha indicat el ministeri de l'Interior francès en un missatge publicat a Twitter aquest dissabte per matisar les informacions d'un comunicat de divendres.

 En el text s'informava de la quarantena per a «viatgers provinents de l'exterior de l'espai europeu: tots els països del món excepte els Estats membres de la Unió Europea, Regne Unit, Andorra, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, San Marino, Suïssa i el Vaticà».

Notícies relacionades

Ja dissabte París ha informat que s'amplia la quarantena al Regne Unit i a Espanya per «reciprocitat» después que Londres anunciés una quarantena de 14 dies pel que sembla sense consultar amb París malgrat l'acord per anul·lar les quarantenes bilaterals anunciat el passat 10 de maig després d'una conversa entre el president Francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre britànic, Boris Johnson.

Quant a Espanya, la quarantena per a viatges a França havia sigut anunciada el passat 14 de maig en reciprocitat a l'anunci del Govern espanyol.