MARXA ENRERE

Seül tanca els clubs i les discoteques després d'un repunt dels contagis

Les autoritats demanen a totes les persones que van sortir de festa que es facin la prova

Disset casos estan relacionats amb una persona que va visitar cinc locals en una nit

zentauroepp52604241 coronavirus200303093611

zentauroepp52604241 coronavirus200303093611 / KIM CHUL-SOO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Seül, la capital de Corea del Sud, ha hagut de fer marxa enrere en la seva estratègia de desescalada, tornant a tancar els bars, clubs i discoteques després d’un repunt dels contagis des del moment de la seva obertura. Dels 18 casos nous detectats, 17 estan relacionats amb una persona que va visitar cinc locals el cap de setmana passat.

Les autoritats de la capital de Corea del Sud han ordenat aquest dissabte el tancament de més de 2.100 locals de lleure nocturn com discoteques, clubs i bars de la ciutat de Seül, després que s’hagi detectat un repunt de desenes de contagis relacionats amb la reobertura, el cap de setmana passat, d’aquests negocis al conegut barri d’Itaewon. L’ordre administrativa firmada per l’alcalde, Park Won Soon, implica la «suspensió immediata» i indefinida de l’activitat per aquests negocis i amenaça amb «greus penalitzacions» en cas d’incompliment, segons recull l’agència de notícies sud-coreana Yonhap.

La xifra de contagis pot augmentar

Notícies relacionades

«La falta de preocupació pot provocar una explosió dels contagis. Ens hem adonat després de les infeccions en grup de clubs d’Itaewon», ha afegit Park. Aquest dissabte les autoritats coreanes han informat de 18 nous contagis, 17 dels quals relacionats amb un individu que va visitar cinc locals el cap de setmana passat. No obstant això, la xifra podria augmentar perquè hi ha almenys 1.500 registrats a les entrades dels clubs, dels quals 1.300 no han pogut ser localitzats.

De fet, les autoritats han instat qui hagi visitat els locals d’Itaewon el cap de setmana passat a fer-se la prova i evitar sortir de casa per evitar més contagis. Corea del Sud va reprendre dimecres la normalitat després d’aconseguir reduir els contagis a números de dues xifres malgrat ser un dels països afectats en primer lloc després de la sortida del coronavirus del seu país d’origen, la Xina.