PEL CORONAVIRUS

Un tribunal permet a Texas restringir el dret a l'avortament

El governador republicà aconsegueix que s'acceptin les interrupcions d'embaràs com a «no urgents»

undefined53045334 a woman wears a mask as she walks her dog past a boarded up 200407221706

undefined53045334 a woman wears a mask as she walks her dog past a boarded up 200407221706 / Eric Gay

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tribunal d’apel·lació dels Estats Units ha acceptat aquest dimarts el recurs de l’estat de Texas per limitar el dret a l’avortament en el marc de la crisi pel coronavirus, al considerar-lo com a intervencions «no urgents». 

Tres jutges del 5è Circuit d’Apel·lacions dels EUA, amb seu a Nova Orleans, han acceptat per dos vots a un el recurs contra l’ordre d’un jutge federal que va impedir que l’estat limités l’avortament a partir d’una ordre que posposava totes les anomenades «cirurgies no urgents» per centrar esforços a combatre la Covid-19. 

Notícies relacionades

La mesura aprovada pel governador Greg Abbott suposa l’ajornament de «totes les cirurgies i procediments que no siguin immediatament necessaris per motius mèdics». I equiparava la interrupció de l’embaràs a «procediments de rutina dermatològics, oftalmològics i odontològics, així com a la majoria de procediments programats que no siguin necessaris de manera immediata per criteri mèdic, com les cirurgies ortopèdiques i qualsevol tipus d’avortament que no sigui necessari per preservar la vida o la salut de la mare», informa la CNN. 

L’ordre imposava multes de fins a 1.000 dòlars o 180 dies de presó per als que no l’acatessin. Els republicans han fet de la lluita contra l’avortament una de les seves croades particulars.