ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

La Xina posa el focus en l'augment de casos asimptomàtics de coronavirus

Identificades 78 persones infectades però sense indicis del coronavirus davant les 47 del dia anterior

La majoria d'aquests pacients són xinesos que han tornat des de tercers països

zentauroepp53039066 hong kong  china   06 04 2020   a group of women wear face m200406105226

zentauroepp53039066 hong kong china 06 04 2020 a group of women wear face m200406105226 / JEROME FAVRE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els casos importats i els pacients asimptomàtics que tenen el coronavirus i poden transmetre’l però no mostren indicis, s’han convertit en la principal preocupació de la Xina en les últimes setmanes després que les mesures de contenció draconianes hagin aconseguit reduir dràsticament la taxa d’infecció.

La Xina continental ha reportat 39 nous casos de virus davant els 30 del dia anterior. També s’ha anunciat un increment de casos asimptomàtics, un seriós desafiament per a Pequín en la seva lluita per extingir el brot. La Comissió Nacional de Salut ha dit en un comunicat que s’havien identificat 78 nous casos asimptomàtics en comparació amb els 47 del dia anterior.

Dels nous casos que mostren símptomes, 38 eren persones que havien arribat a la Xina des de l’estranger, en comparació amb els 25 casos de la jornada prèvia. Les autoritats han informat d’un nou cas d’infecció de transmissió local, a la província del sud de Guangdong, en comparació amb les cinc del dia anterior a la mateixa província.

Dràstic descens

La comissió de salut de Guangdong ha elevat el nivell de risc per a un total de quatre districtes a les ciutats de Guangzhou, Shenzhen i Jieyang de baixa a mitjana des d’aquest diumenge.

La Xina continental ha reportat un total de 81.708 casos, amb 3.331 morts. Les infeccions diàries han disminuït dràsticament des del pic de l’epidèmia al febrer, quan es van reportar centenars diàriament, però noves infeccions continuen apareixent cada jornada.

Notícies relacionades

El país ha tancat les seves fronteres als estrangers a mesura que el virus es propaga a nivell mundial, tot i que la majoria dels casos importats involucren ciutadans xinesos que tornen de tercers països.

 

Temes:

Xina Coronavirus