Coronavirus

L'Argentina estén la quarantena fins al 13 d'abril

«Estem fent tot el que hem de fer, no el Govern sinó la societat», va dir el president Alberto Fernández a l'anunciar la mesura

Fins al moment, el Covid-19 ha causat 20 morts i 820 contagis

argentina-policia-cuarentena

argentina-policia-cuarentena

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

«Estem fent tot el que hem de fer, no el Govern sinó la societat», va dir diumenge a la nit el president Alberto Fernández a l’anunciar l’extensió de la quarantena a tot el territori argentí fins al 13 d’abril. Fernández va decidir l’«aïllament social, preventiu i obligatori» que havia començat el 20 de març després de tenir una teleconferència amb tots els governadors provincials. Ho va fer després d’una jornada en què es van conèixer 75 nous contagis de coronavirus. La xifra d’infectats arriba a 820.  El ministre de Salut, Ginés González García, va dir que a partir d’ara és possible que el nombre de casos s’ampliï perquè el país compta amb 35.000 nous reactius per identificar la malaltia. De moment han mort 20 persones. 

Per Fernández, les restriccions permetran «continuar controlant la transmissió» del Covid-19. «Totes les dades diuen que el virus completa el seu cicle en l’organisme humà entre el dia 10 i el dia 14. Prolongant la quarantena aconseguirem que el cicle de desenvolupament del virus al cos humans es compleixi fins a dues vegades», va explicar.

El president, la popularitat del qual ha pujat de manera considerable pel seu lideratge davant la crisi, va alertar la població que «queda molt per davant i no tenim garantit cap resultat». L’única certesa que tenen les autoritats és que, «si complim certes coses, el dolor serà menor».

Notícies relacionades

Al mig de la quarantena, Techint, una de les empreses més poderoses del país, dedicada a la construcció i altres camps, va decidir acomiadar 1.500 treballadors. «Així com seré molt dur amb qui viola els preus màxims o especula amb els preus, seré dur també amb els que acomiaden gent», va advertir, emparant-se en el papa Francesc, per a qui no és possible «en aquesta crisi desemparar algú deixant-lo sense feina». 

Entre altres mesures, el Govern  ha decretat el congelament dels pagaments dels lloguers i les hipoteques fins al pròxim 30 de setembre. També ha ampliat els subsidis als sectors de menors recursos i en especial als treballadors informals, que representen el 40% de la massa laboral i són els més afectats per la quarantena.