01 des 2020

Anar al contingut

PROTECCIÓ DAVANT DEL COVID-19

Portugal regularitza tots els immigrants sense permís de residència per protegir-los davant el coronavirus

«És important garantir els drets dels més vulnerables», afirma el ministre d'Administració Interna

Efe

Portugal regularitza tots els immigrants sense permís de residència per protegir-los davant el coronavirus

MANUEL DE ALMEIDA

El Govern de Portugal ha decidit regularitzar, davant de la crisi del Covid-19, tots els immigrants que haguessin sol·licitat permís de residència, a fi de garantir els drets de tots els ciutadans que són a Portugal.

Segons va dir aquest dissabte el ministre d’Administració Interna de Portugal, Eduardo Cabrita, davant de la situació de crisi que es viu, és «important garantir els drets dels més vulnerables, com és el cas dels immigrants».

«És un deure d’una societat solidària en temps de crisi assegurar l’accés dels ciutadans immigrants a la salut i seguretat social», va explicar.

Oficines tancades

Segons va declarar en un comunicat el Ministeri d’Administració Interna, tots els visats i documents relatius a la permanència de ciutadans estrangers a Portugal que expiressin després del passat 25 de febrer seran vàlids fins al 30 de juny del 2020. 

També va anunciar que a partir de dilluns 30 de març totes les oficines del Servei d’Estrangers i Fronteres de Portugal seran tancades al públic per evitar contagis de coronavirus, tret de casos molt urgents.

El nombre de morts a Portugal per coronavirus va pujar dissabte un 31%, fins als 100 morts, mentre que ja hi ha 5.170 persones infectades (un 21% més que ahir), de les quals 764 (14,7%) són metges, infermers o auxiliars.