La Xina confirma «important» repunt de contagis locals i «importats» per coronavirus

Totes les morts es van produir a la província de Hubei

FILE PHOTO: People coming from the Hubei province wait at a checkpoint at the Jiujiang Yangtze River Bridge in Jiujiang, Jiangxi province, China, as the country is hit by an outbreak of a new coronavirus, February 1, 2020.  REUTERS/Thomas Peter - RC2JRE950YUT/File Photo

FILE PHOTO: People coming from the Hubei province wait at a checkpoint at the Jiujiang Yangtze River Bridge in Jiujiang, Jiangxi province, China, as the country is hit by an outbreak of a new coronavirus, February 1, 2020. REUTERS/Thomas Peter - RC2JRE950YUT/File Photo / Thomas Peter (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat avui d’un repunt tant de casos de contagis locals (4, respecte a un únic cas en els 5 dies anteriors) com dels anomenats «importats» del coronavirus SARS-CoV-2, que van ser 74, gairebé el doble que el dia anterior.

L’organisme oficial també va detallar que, fins a la passada matinada local (16.00 hora GMT de dilluns), s’havien certificat 7 morts per la resultant pneumònia Covid-19, cosa que suposa el sisè dia consecutiu amb l’estadística de defuncions en un sol dígit.

Totes les morts es van produir a la província de Hubei i, en particular, a la seva capital, Wuhan, bressol del brot i que així mateix va registrar un dels contagis locals. La font oficial no va precisar on es van diagnosticar els altres 3.

Quant als 74 contagis «importats» (39 en la vigília), es van localitzar a Pequín (31), Canton (sud-est, 14), Xangai (aquest, 9), Fujian (sud-est, 5), Tianjin (nord-est, 4), Jiangsu (aquest, 3), Zhejiang (aquest, 2), Sichuan (centre, 2) i un a cada una de les següents províncies: Shanxi (centre-nord), Shandong (aquest), Chongqing (centre) i Liaoning (nord-est).

Des que la malaltia va començar a fuetejar amb severitat la resta del planeta, són molts els xinesos que han tornat al seu país, on la malaltia –sempre segons les xifres oficials– sembla més controlada. D’aquí el repunt dels casos importats, ja que molts procedeixen d’altres focus mundials del virus.

Però malgrat aquest repunt, els encomanats «actius» al país asiàtic ja estan per sota del llistó dels 5.000: els comptes de la Comissió Nacional de Sanitat sumen 4.735, dels quals els 1.573 estan en estat greu (1.527 d’ells, a Wuhan).

Així, el nombre total d’infectats diagnosticats a la Xina des de l’inici de la pandèmia és de 81.171, entre els quals han mort 3.277 persones.

També s’ha donat d’alta 73.159 persones després d’haver superat amb èxit la malaltia.

Fins ara s’ha realitzat seguiment mèdic a 691.185 contactes pròxims amb infectats, dels quals 12.077 continuen en observació, i d’ells, 132 serien casos sospitosos d’haver-se encomanat del coronavirus SARS-CoV-2.

Notícies relacionades

El passat dia 12, el Govern xinès va declarar que el pic de transmissions havia arribat a la seva fi al país asiàtic, tot i que des d’aleshores l’estadística l’han protagonitzat els anomenats casos «importats».

Els símptomes del nou coronavirus són en molts casos semblants als d’un refredat, però poden estar acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per respirar).