Mèxic

El president de Mèxic utilitza amulets i estampetes contra el coronavirus

El president de Mèxic s'encomana a forces divines per aturar la pandèmia i la corrupció

zentauroepp52855244 mex7914  ciudad de m xico  m xico   19 03 2020   el presiden200326141358

zentauroepp52855244 mex7914 ciudad de m xico m xico 19 03 2020 el presiden200326141358 / Jose Mendez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador (AMLO), va causar polèmica al seu país al demanar als mexicans que portin a sobre amulets i estampetes de sants i verges per fer front al coronavirus.

Com es si tractés d’un capítol de la Rosa de Guadalupe, sèrie mexicana que exposa els conflictes socials i que es resolen amb l’aparició de la Mare de Déu de Guadalupe en forma de brisa, el mandatari va explicar que els sants funcionen com a «escut protector» davant de la pandèmia i altres mals que colpegen el país.

«L’escut protector és l’honestedat. Això és el que protegeix, no permetre la corrupció», va dir en la seva conferència matutina mentre mostrava dos escapularis amb l’oració «Atura’t, enemic, el cor de Jesús és amb mi».

López Obrador va explicar que els ‘detentes’ els hi dona la gent i que tot ho guarda, «perquè no són sobrers».

Notícies relacionades

«Mirin aquí hi ha un altre ‘detente’: ‘Atura’t, enemic, que el cor de Jesús és amb mi, però no hi ha ni tan sols enemics, són adversaris’. Jo no tinc enemics, ni vull tenir-ne», va dir.

AMLO es va fer viral aquesta setmana amb un vídeo en què se’l veu rebutjar gel antibacterial d’una col·laboradora, també va minimitzar l’impacte del coronavirus sobre la molt colpejada divisa mexicana i la letàrgica economia local.