27 maig 2020

Anar al contingut

Berlín a Trump per la vacuna del coronavirus: «Alemanya no està en venda»

El president dels EUA va oferir mil milions de dòlars a un laboratori alemany pels drets de la vacuna

El Periódico / Efe

Berlín a Trump per la vacuna del coronavirus: «Alemanya no està en venda»

TOBIAS SCHWARZ

El ministre alemany d’Economia, Peter Altmaier, ha respost amb un taxatiu «Alemanya no està en venda» a la informació publicada diumenge per un diari que donava compte d’un suposat pla del president dels Estats Units, Donald Trump, per obtenir en exclusiva una vacuna contra el nou coronavirus.

Segons el Welt am Sonntag, que citava fonts oficials alemanyes, l’entorn del mandatari nord-americà hauria ofert 1.000 milions de dòlars a científics del laboratori farmacèutic CureVac a canvi dels drets d’una vacuna que només estaria disponible als Estats Units.

«Alemanya no està en venda», ha sentenciat Altmaier en un missatge en anglès difós al podcast del conegut periodista alemany Gabor Steingart.

«Junts, no un contra un»

També s’ha pronunciat, tot i que de manera menys taxativa, el responsable d’Exteriors, Heiko Maas, qui ha apuntat en declaracions al grup Funke que «només vencerem aquest virus junts, no un contra l’altre».

«Els investigadors alemanys són líders en el desenvolupament de medicaments i vacunes, en col·laboracions internacionals. No podem permetre que altres adquireixin exclusivament els resultats de les seves investigacions», ha dit el cap de la diplomàcia alemanya.