CORONAVIRUS

Nova York prohibeix reunions de més de 500 persones pel coronavirus

Broadway abaixa el teló i tanquen el Museu Metropolitan i Carnegie Hall, tot i que el metro continua obert

zentauroepp52759518 a pedestrian uses his phone while wearing a face mask in new200312193443

zentauroepp52759518 a pedestrian uses his phone while wearing a face mask in new200312193443 / John Minchillo

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

El sistema de metro de Nova York, on es registren més de cinc milions de viatges diaris, continuarà obert; també, ara per ara, la majoria de les escoles, però la vida de la ciutat es prepara per a canvis imminents per intentar frenar la propagació del coronavirus. Aquest dijous el governador de l’estat, Andrew Cuomo, ha anunciat que es prohibiran les reunions de 500 persones o més i, en les de menor capacitat, es reduirà l’aforament legal a la meitat.

La mesura representarà el tancament de Broadway, una indústria de milers de milions de dòlars que representa un dels motors turístics i econòmics de la ciutat. Als seus teatres el veto es començarà a aplicar aquest dijous, mentre que en altres recintes començarà divendres.

Ja abans de l’anunci oficial de Cuomo altres institucions havien anunciat tancaments. El Museu Metropolitan no obrirà a partir de divendres per temps indefinit i Carnegie Hall ha suspès els seus concerts almenys fins al dia 31.

Passos en tot el país

Notícies relacionades

S’intensifiquen els passos, d’autoritats i en el sector privat, per lluitar contra la malaltia de Covid-19 de la qual, de moment, hi ha 62 casos confirmats a la ciutat de Nova York i 225 en tot l’estat, un dels tres epicentres ara per ara dels brots més significatius al costat dels estats de Washington i Califòrnia. En aquest últim, el governador, Gavin Newsom, no ha anat tan lluny com Cuomo però sí que ha recomanat que es cancel·lin o posposin almenys fins a final de mes les reunions amb assistència prevista de més de 250 persones. En ciutats de l’estat com San Francisco s’ha instaurat una prohibició de reunions de més de 1.000 persones.

També a la capital del país, Washington DC, aquest dijous s’han fet passos. El Capitoli ha anunciat que es tanca per a visites al públic almenys fins a l’abril.