Crisi sanitària

Trump nega haver-se fet la prova del coronavirus malgrat el seu contacte amb encomanats

Diversos líders republicans que van assistir a la mateixa convenció que el president estan en quarantena

ttttt / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, no s’ha fet la prova del coronavirus malgrat haver participat recentment en un esdeveniment i haver-se confirmat que un dels assistents ha donat positiu de la malaltia, segons ha informat la Casa Blanca.

«El president no s’ha fet la prova del Covid-19 perquè no ha tingut contacte pròxim prolongat amb cap pacient confirmat conegut amb el Covid-19, ni té cap símptoma», va informar en un comunicat la portaveu de la Casa Blanca, Stephanie Grisham. «El president Trump –va afegir Grisham– es manté en excel·lent estat de salut i el seu metge continuarà controlant-lo de ben a prop».

La Casa Blanca va sortir així al pas de la polèmica que s’havia generat després que Trump evités respondre durant una compareixença, aquest dilluns, davant la premsa, si s’havia sotmès a la prova del coronavirus.

Conferència conservadora

Trump va atendre fa 10 dies la Conferència d’Acció Política Conservadora (CPAC, en anglès), que va tenir lloc al National Harbor (Maryland), i segons s’ha sabut un dels seus participants ha contret el coronavirus.

Diversos líders republicans que també van participar en la CPAC estan ara en quarantena, entre ells, alguns que van estar en contacte directe amb Trump.

Entre els congressistes en quarantena hi ha Mark Meadows, nomenat divendres passat com a nou cap de Gabinet de la Casa Blanca; Doug Collins, que va participar divendres en un acte amb Trump als Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), i Matt Gaetz, que dilluns passat va volar juntament amb el mandatari en l’Air Force One.

El senador republicà Ted Cruz és un altre dels líders que es troba en quarantena després d’haver assistit a la conferència conservadora.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, que lidera la força de tasca de la Casa Blanca contra l’epidèmia, va reconèixer aquest dilluns que tampoc s’ha fet la prova del coronavirus.

Els Estats Units és un dels països amb més casos de coronavirus, amb més de 725 infectats i almenys 26 morts.