PLANIFICACIÓ FAMILIAR

Maduro insta les veneçolanes a tenir sis fills perquè «creixi la pàtria»

El mandatari considera que el més important que té el país caribeny «són les seves dones embarassades»

zentauroepp52293606 venezuela s president nicolas maduro gestures during a press200214190538

zentauroepp52293606 venezuela s president nicolas maduro gestures during a press200214190538 / YURI CORTEZ

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha instat les dones veneçolanes a tenir sis fills per afavorir la «pàtria» i superar amb escreix l’actual taxa de natalitat al país caribeny, que s’acosta als 2,2 fills per dona, segons el Banc Mundial.

Maduro ha fet aquestes declaracions en la presentació del pla de part humanitzat, un sistema de cursos que el mandatari fins i tot ha proposat emetre per la televisió estatal i a través de les xarxes socials. «No sabem utilitzar els grans mitjans massius per massificar la nostra filosofia humanista i ells sí que ho saben fer per fer por», ha afirmat, en una al·lusió oculta a polítics i governs rivals.

Notícies relacionades

Durant la presentació de la nova iniciativa, Maduro ha intercanviat unes paraules amb una dona embarassada del seu sisè fill, una cosa que el president ha celebrat especialment, ja que considera que «el més important que té el país són les seves dones embarassades». «A parir, a parir, totes les dones a tenir sis fills. ¡Que creixi la pàtria!», ha dit.

El president ha proposat que el part humanitzat s’inclogui en el currículum educatiu, perquè nens i adolescents en rebin formació a les escoles i instituts, segons mitjans estatals.