CRISI MIGRATÒRIA

Els guardacostes grecs carreguen contra un bot d'immigrants

Un immigrant sirià mor a la frontera de Grècia per la repressió policial grega

grecia / periodico

2
Es llegeix en minuts
Reuters

Grècia està anant a totes en el seu intent d’evitar  l’entrada  d’immigrants  després que Turquia obrís la porta per pressionar Europa i exigir la seva ajuda en la contesa contra el règim d’Al-Assad i Rússia a Síria. La imatge de guardacostes grecs arremetent contra un bot d’immigrants, als quals també intenten apallissar, dona compte d’un episodi en el qual també es van disparar trets enlaire amb ànim dissuasiu.

En aquest context de repressió i rebuig, un immigrant sirià que intentava anar de Turquia Grècia  ha mort per ferides després que les forces de seguretat gregues intervinguessin per evitar el pas de migrants reunits a la frontera, segons van informar Reuters dues fonts de seguretat turques.

L’incident va passar després que el Govern turc obrís la seva frontera la setmana passada per permetre que els immigrants arribessin a Europa. Més de 10.000 migrants han intentat creuar per terra, on els guàrdies han disparat gasos lacrimògens contra les multituds atrapades entre les tanques en terra de ningú.

En paral·lel, el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha advertit als països europeus que hauran de «compartir la càrrega» dels més de 3,7 milions de refugiats sirians que són al seu país, després que en els últims dies hagi obert les seves fronteres per permetre la sortida dels que desitgen viatjar cap a Europa.

Soldats turcs morts 

Durant un acte a Ankara amb membres del seu partit, l’AKP, Erdogan s’ha referit a la decisió d’obrir les fronteres després de l’atac per part del règim sirià que va deixar 34 soldats turcs morts a Idlib dijous passat.

«Quan vam obrir les portes vam rebre trucada rere trucada, demanant-nos que les tanquéssim, però les portes estan obertes», ha afirmat el president turc. En aquest sentit, ha llançat un missatge als països europeus: «També compartireu la càrrega».

Notícies relacionades

El ministre de l’Interior turc, Suleiman Soylu, va assegurar aquest diumenge que més de 100.000 migrants havien travessat la frontera de Turquia des de la província d’Edirne, al nord, amb destinació a Grècia i Bulgària.

Els dos països han reforçat les seves mesures de seguretat davant de la decisió d’Ankara. En el cas de Grècia, el primer ministre, Kyiriakos Mitsotakis, va anunciar diumenge la suspensió durant un mes de la tramitació de peticions d’asil com a mesura de «dissuasió» davant de la decisió de Turquia d’obrir la frontera amb la UE i permetre el pas de migrants i refugiats.

Temes:

Turquia Grècia