'The Economist' advoca per la unificació d'Irlanda

El setmanari argumenta que la victòria del Sinn Féin fa més plausible aquesta possibilitat

the-economist

the-economist

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El prestigiós setmanari britànic The Economist aborda en la seva editorial la possibilitat, cada vegada més plausible, d’avançar cap a la unificació d’Irlanda. La recent victòria del Sinn Féin, braç polític d’una organització terrorista durant dècades, «és una de les últimes raons per pensar que una Irlanda unida en una dècada és una possibilitat real que va creixent».

La publicació argumenta que «la pressió per la unificació» va més enllà del brexit i detalla els aspectes pels quals el recolzament a la unificació a Irlanda del Nord està creixent en els últims anys i com les últimes enquestes realitzades donen el mateix recolzament a la unificació que a l’statu quo.

Notícies relacionades

«Més aviat del que la gent espera, el moment per a una Irlanda unida pot arribar a ser imparable», diu l’editorial per, tot seguit, fer una consideració al Govern de Londres: «Si el Govern a Westminster continua rebutjant de forma persistent reconèixer que hi ha una majoria a favor de la unificació a Irlanda del Nord, pot ser tan desestabilitzador com la convocatòria d’un referèndum».

Malgrat aquesta aposta clara, la publicació no és aliena a les «incerteses i obstacles» que es plantegen al camí, i advoca per la necessitat d’elaborar un pla. «La prioritat hauria de ser fer que els unionistes sentin que tindran el seu lloc en una nova Irlanda». «Si la gent del nord i de la república escullen aquest camí, els polítics l’han de seguir», conclou.

Temes:

Irlanda