CRIDA DE SOCORS

Open Arms demana ajuda a la ciutadania per poder tornar al mar a rescatar vides

L'ONG que lidera Òscar Camps ha de reparar el barco o comprar-ne un de nou, i per això necessita entre 800.000 i 2 milions d'euros

zentauroepp52290924 el director de proactiva open arms   scar camps  a bordo del200214171409

zentauroepp52290924 el director de proactiva open arms scar camps a bordo del200214171409 / David Zorrakino

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’‘Open Arms’, barco insígnia de l’ONG Proactiva Open Arms, ha fet aquest divendres un crit d’auxili a la ciutadania perquè ajudin l’entitat a reunir els fons necessaris amb què tornar al mar i continuar rescatant vides al Mediterrani com més aviat millor.

L’organització ha emès el seu últim SOS durant una roda de premsa a Barcelona, on ha fet una parada tècnica abans d’entrar en varador i sotmetre’s a una important reparació que pot mantenir fins a dos mesos el barco apartat del mar, on en aquests moments hi ha fins a tres embarcacions a la deriva.

L’entitat juga contra rellotge i és que, des que el cap de setmana passat van ser obligats a parar a Itàlia per a una inspecció de 12 hores, han mort en aigües internacionals un mínim de 96 persones, que ningú ha auxiliat.

Impossible navegar segur

Per intentar frenar la tragèdia, Open Arms necessita entre 800.000 i dos milions euros amb què reparar el barco o bé comprar una embarcació nova, l’opció que consideren més «viable» a causa de les constants avaries.

Segons el fundador de l’ONG, Òscar Camps, el vaixell «ha esgotat les seves possibilitats de navegació segura» després de 47 anys d’antiguitat i després d’haver rescatat unes 7.000 vides en els últims dos anys i mig.

De moment i mitjançant una campanya que van posar en marxa el mes passat, han aconseguit recollir ja 425.000 euros de diversos donants ja que, tal com ha asseverat Camps, prefereixen que «molta gent aporti pocs diners» que dues o tres persones sufraguin totes les despeses.

«Si ‘Open Arms’ reflota, qualsevol administració, fins i tot l’espanyola, pensarà que gaudim del recolzament de la ciutadania i serà més difícil incórrer en segons quines tècniques i tàctiques per dificultar o bloquejar la presència de barcos al mar», ha matisat, després de recordar que un barco «tan vell i antic» dona peu a constants inspeccions o bloquejos.

Que Salvini pagui davant de la justícia

D’altra banda i dos dies després que el Senat d’Itàlia retirés la immunitat al líder de la ultradretana Lliga, Matteo Salvini, el socorrista ha opinat que l’exministre d’Interior italià «ha de pagar el preu» per haver impedit el desembarcament de 131 migrants l’estiu passat.

Notícies relacionades

«Ha de pagar el preu d’haver bloquejat, impedit desembarcar i provocat el sofriment innecessari a persones que ja venien amb un alt grau de sofriment, tortura i fins i tot tota mena de seqüeles», ha afirmat Camps.

Salvini podria ser processat pels delictes de «segrest de persones» i «abús de poder» per impedir que més d’un centenar de migrants a bord de la nau ‘Gregoretti’ de la Guàrdia Costanera desembarquessin a Itàlia fins que altres països de la Unió Europea (UE) acceptessin fer-se’n càrrec.