ACCIDENT A ITÀLIA

Dos morts i 27 ferits al descarrilar un tren entre Bolonya i Milà

Mitjans italians apunten que al tram on el comboi ha sortit de la via s'estaven fent obres de manteniment

tren-italia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dues persones han mort i 27 han resultat ferides aquest dijous a causa del descarrilament d’un tren d’alta velocitat que recorria el trajecte Bolonya-Milà (al nord d’Itàlia), segons ha informat la Protecció Civil italiana.

Segons aquesta font, els morts són els dos maquinistes del tren, que ha descarrilat a prop de la ciutat de Casalpusterlengo, a la província de Lodi, per causes que encara es desconeixen. Els mitjans italians apunten que al tram on ha descarrilat el tren s’estaven realitzant obres de manteniment per part de la societat Ferrocarrils de l’Estat.

Els 27 ferits, tots de caràcter lleu, han sigut traslladats als hospitals de la zona per a un reconeixement mèdic. Majoritàriament han patit contusions, mentre que un dels passatgers té una cama trencada, va informar Protecció Civil.

Impacte contra una casa deshabitada

El tren havia sortit de l’estació central de Milà pocs minuts abans i només portava a 27 passatgers, ja que encara era molt d’hora, va informar la societat de Ferrocarrils de l’Estat. Segons les primeres imatges, la locomotora va sortir de les vies i va continuar fins a impactar en una casa de camp deshabitada, i va bolcar el segon vagó del tren, model Frecciarossa 9595.

Notícies relacionades

El delegat de Govern de Lodi, Marcello Cardona, que ha acudit a la zona de l’accident, ha remarcat que es podria haver produït una autèntica «matança». No ha sigut així, ja que el tren encara no havia arribat a la seva màxima velocitat i anava pràcticament buit.

Ferrocarrils de l’Estat va informar que s’han desviat tots els trens que passaven per aquesta via i, per tant, es produiran retards de fins a una hora i nombroses cancel·lacions.