«TRANSICIÓ» PER A LES ELECCIONS DE MAIG

El Govern de Bolívia dimiteix en bloc perquè es formi un nou Executiu

La presidenta transitòria, Jeanine Áñez, va demanar la renúncia dels 19 ministres per facilitar un nou Gabinet de «transició» cap a les eleccions de maig

zentauroepp52011374 ame8863  la paz  bolivia   28 01 2019   fotograf a de archiv200128190548

zentauroepp52011374 ame8863 la paz bolivia 28 01 2019 fotograf a de archiv200128190548 / Stringer

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern interí de Bolívia ha presentat aquest dimarts la seva renúncia en bloc, en resposta a la petició feta per la presidenta transitòria, Jeanine Áñez, per facilitar la formació d’un nou Gabinet de «transició» cap a les eleccions de maig.

La carta de renúncia està firmada pels 19 ministres interins i s’espera que ben aviat es doni a conèixer el nou Gabinet.

Crítiques per la seva candidatura

Áñez havia demanat diumenge passat la renúncia dels ministres, poc després que dimitís la titular de Comunicació, Roxana Lizárraga, amb dures crítiques a la presidenta interina per la seva decisió de presentar-se a les eleccions del 3 de maig.

La mandatària transitòria va qualificar llavors d’«usual» aquesta comanda, per poder fer «ajustaments» en l’Executiu interí a fi d’encarar el procés cap als comicis amb un Gabinet renovat.

Una pràctica d’Evo Morales

Notícies relacionades

La pràctica de renunciar en bloc no és inusual a Bolívia i se solia produir durant l’etapa d’ Evo Morales entorn del 22 de gener, Dia de l’Estat Plurinacional de Bolívia, quan el llavors president feia habitualment ajustaments en el seu Govern.

La mandatària transitòria el va assumir el 12 de novembre a l’activar aquest mecanisme com a segona vicepresidenta del Senat, dos dies després que renunciés Evo Morales, que va denunciar un cop d’Estat per enderrocar-lo, i tots els que constitucionalment podien succeir-la.

Temes:

Bolívia