El príncep saudita va espiar el mòbil de l'amo d'Amazon

Dos funcionaris de l'ONU confirmen que el telèfon del magnat va ser piratejat

zentauroepp50131827 file   in this sept  18  2019  file photo  saudi arabia s cr190930100424

zentauroepp50131827 file in this sept 18 2019 file photo saudi arabia s cr190930100424 / Mandel Ngan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Reuters

Dos funcionaris de l’ONU  han confirmat que hi ha prou proves que suggereixen que l’Aràbia Saudita havia piratejat el telèfon del fundador d’Amazon, Jeff Bezos, i que tant el regne com els Estats Units haurien d’iniciar una investigació.

Els funcionaris de les Nacions Unides planegen una declaració pública afirmant que van trobar creïble un informe forense encarregat per l’equip de seguretat de Bezos que va concloure que el seu telèfon probablement havia sigut piratejat amb un vídeo contaminat enviat des d’un compte de WhatsApp pertanyent al príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman.

L’informe  conclou que quantitats massives de dades van començar a sortir del telèfon de Bezos aproximadament un mes després que el vídeo va ser compartit a mitjans del 2018, va dir la font a The Washington Post, que va declinar ser identificada a causa de la sensibilitat del tema.

«Absurdes»

L’Aràbia Saudita no ha tardat en sortir al pas a les acusacions contra el príncep hereu mentre les qualificava d’«absurdes»Amazon va declinar fer comentaris sobre la polèmica.

La relació entre el president executiu d’Amazon i el Govern saudita s’havia deteriorat  des de principis de l’any passat pel descontentament de l’Aràbia Saudita per la cobertura del ‘Washington Post’ de Bezos sobre l’assassinat del seu columnista i periodista saudita Jamal Khashoggi.

Notícies relacionades

El cap de seguretat de Bezos va dir en aquell moment que Riad tenia accés al seu telèfon i va obtenir informació privada que incloïa missatges de text entre ell i un antic presentador de televisió, amb qui el diari sensacionalista ‘National Enquirer’ va dir que Bezos estava sortint. L’Aràbia Saudita també va dir llavors que no tenia res a veure amb els informes.