Per una emergència

Un avió es veu obligat a llançar combustible sobre escoles dels EUA

Aquesta aeronau es va enlairar de l'aeroport de Los Angeles amb 149 passatgers a bord i viatjava rumb a la Xina però va haver de tornar immediatament al presentar un problema al motor

eeuu-avion-combustible

eeuu-avion-combustible

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un avió que travessava una situació d’emergència i tornava a l’Aeroport Internacional de Los Angeles (EUA) va haver de llançar combustible que va afectar estudiants d’almenys tres escoles locals, segons van informar autoritats locals.

L’avió, que pertany a la companyia Delta, es va enlairar de l’aeròdrom amb 149 passatgers a bord rumb a la Xina però se li va presentar una emergència i va haver de tornar a l’aeroport.

Els afectats

Les imatges difoses per televisions locals mostren l’avió volant baix i llançant rajos de combustible, que van caure a escoles de la localitat de Cudahy, al sud-est del comtat de Los Angeles.

El Departament de Bombers de Los Angeles va assenyalar en un comunicat que arran del succés va atendre 16 persones a l’escola secundària Jordan i a l’escola primària 93rd Elementary.

La xifra d’afectats ascendeix a més de 40, en vista que els bombers del comtat de Los Angeles van atendre per la seva part 17 nens i nou adults a l’escola Park Avenue Elementary. Cap d’ells va necessitar ser derivat a hospitals locals.

Problema al motor

Notícies relacionades

El fet no ha merescut ordres d’evacuació, però les autoritats, fins i tot de ciutats veïnes com Downey, van enviar missatges als residents perquè tanquessin les seves finestres i evitessin sortir al carrer mentre s’avaluava l’emergència.

El districte escolar va manifestar en el seu compte de Twitter que els parametges han atès aquells que es queixen d’«irritació de la pell o problemes respiratoris». La companyia Delta va dir en un comunicat que «poc després de l’enlairament, el vol 89 de LAX a Xangai va experimentar un problema de motor que va requerir que l’aeronau tornés».