29 febr 2020

Anar al contingut

Un vídeo mostra el suposat impacte d'un míssil contra l'avió ucraïnès

A la gravació es veu un esclat en un aparell en ple vol que perd altura i acaba per estavellar-se

El Periódico / Barcelona

Un vídeo mostra el suposat impacte d'un míssil contra l'avió ucraïnès

Un vídeo aparegut aquest dijous a la tarda mostra presumptament el moment en què un míssil impacta amb l’avió ucraïnès, que instants després s’estavella als afores de Teheran, d’on s’acabava d’enlairar amb 168 passatgers a bord.

En la gravació es veu desplaçar-se, al cel nocturn, un punt de llum, que suposadament es tractaria de l’avió canadenc. De sobte, es produeix un esclat en aquest objecte, que podria correspondre amb l’impacte d’un míssil.

En una presa posterior, el vídeo mostra el punt de llum, que va perdent altura i, després de desaparèixer de la vista, es veu un esclat, que podria correspondre a l’impacte a terra.

Invitació als EUA

Aquest dijous, les autoritats del Canadà i els EUA van expressar els seus indicis, basats en informes d’intel·ligència, que l’avió ucraïnès va ser abatut per un míssil terra-aire iranià disparat per error.

Les autoritats de l’Iran ho han negat i fins i tot han convidat experts del Canadà i els EUA a participar en la investigació del sinistre, una proposta que ha sigut acceptada.