Vols suspesos

Alerta per l'espectacular activitat d'un volcà a les Filipines | Vídeo

Les autoritats han evacuat milers de persones a prop de Manila

volcan vid 12 125440 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Aquest diumenge s’estan evacuant milers de persones després que les autoritats de les Filipines elevessin l’alerta per l’augment de l’activitat del volcà Taal, situat en una illa pròxima a Manila.

Avui l’Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines ha pujat l’alerta del nivell 1 al 3 en una escala de 5 després que es detectés un augment de l’activitat al cràter i es generés una erupció de fum d’un quilòmetre d’altura.  Des de fa unes hores, el volcà ha començat a escopir columnes de fum de 100 metres d’altura i els municipis de Balete, San Nicolás i Talisay, a la província de Batanga, han sigut evacuats per precaució.

Segons dades del 2017, la població d’aquests tres municipis se situaria entre els 6.000 i els 10.000 habitants.

Personal de la Creu Roja de les Filipines es va desplaçar a la zona per ajudar amb les tasques d’evacuació.

Vols suspesos

D’altra banda, l’aeroport Internacional Ninoy Aquino de Manila, situat al sud de la capital, va anunciar a les 18.27 hora local (10.27 GMT) la suspensió de tots els vols, tant arribades com sortides, a causa de l’erupció del volcà, del cràter del qual surt una enorme columna de fum i cendra.

Segons van relatar a Efe diversos testimonis, la cendra va arribar als barris del sud de Manila, com Alabang, que és a 60 quilòmetres del volcà.

El Departament de Salut va advertir que l’exposició a la cendra pot causar problemes de salut, així que va recomanar que els habitants de les zones afectades evitin estar-se a l’aire lliure i que si ho fan utilitzin màscares i ulleres.

Notícies relacionades

Milers de turistes visiten cada any el Taal i alguns fan excursions fins al cràter, parcialment inundat i en què és fàcil veure petites fumaroles.

El volcà, que va matar 1.300 persones el 1911 i 200 el 1965, forma part d’una cadena volcànica que s’estén per la regió occidental de l’illa de Luzon.

Temes:

Volcans