CRISI AL PRÒXIM ORIENT

Més de 50 morts i 200 ferits en una estampida en l'enterrament de Soleimani a l'Iran

Desenes de milers de persones han acudit a les exèquies a la població natal del general

zentauroepp51627065 iranian mourners gather during the final stage of funeral pr200107101418

zentauroepp51627065 iranian mourners gather during the final stage of funeral pr200107101418 / ATTA KENARE

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Més de 50 persones han mort i 212 han resultat ferides com a conseqüència d’una estampida en el seguici fúnebre del general iranià Qasem Soleimaniassassinat divendres passat en un atac dels Estats Units, a la seva ciutat natal, Kerman, segons un balanç del cap de l’institut medicolegal de la població, Abbas Amian, citat per mitjans iranians. La desgràcia ha obligat a posposar l’enterrament de Soleimani, previst al principi per a aquest dimarts a la tarda.

L’estampida ha tingut lloc quan desenes de milers de persones s’havien congregat a la plaça principal de Kerman per donar l’últim adeu a Soleimani entre plors i crits contra els Estats Units.

En un discurs davant de la multitud congregada, el comandant en cap de la Guàrdia Revolucionària, Hossein Salami, ha tornat a proferir consignes contra els EUA prometent una venjança «dura i decisiva».

Notícies relacionades

Salami ha glossat la figura del general assassinat pels Estats Units: era «valent i lleial» i la seva influència va «més enllà de les fronteres de l’Iran i el món islàmic», ha destacat.

El seguici fúnebre havia d’acabar al cementiri d’aquesta població, on el general serà enterrat en una secció on ja descansen altres persones considerades màrtirs de la República Islàmica.