TREMOLORS EL DIA DE NIT DE NADAL

Dos terratrèmols de magnitud 6,2 i 5,7 sacsegen Colòmbia en vigílies de Nadal

Els sismes s'han sentit al centre i sud de Colòmbia, amb especial intensitat a Bogotà, l'Eix Cafeter i el Tolima, així com al Valle del Cauca i Antioquia

colombia

colombia

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dos terratrèmols de magnitud 6,2 i 5,7 en l’escala de Richter s’han sentit amb força aquesta Nit de Nadal en diverses regions de Colòmbia, quan el país es preparava per celebrar el Nadal, sense que de moment les autoritats hagin informat de víctimes o danys, segons el Servei Geològic Colombià (SGC).

L’organisme ha assenyalat que la primera tremolor s’ha produït a les 14.03 hora local (les 20.03 hora espanyola), a una profunditat menor a 30 quilòmetres de la superfície i l’epicentre s’ha situat en el municipi de Mesetas, en el departament de la Meta (centre del país).

El segon terratrèmol s’ha produït 16 minuts després a la mateixa regió en un punt localitzat a 20 quilòmetres de Mesetas i a poca profunditat.

Per la seva part, el Servei Geològic dels Estats Units ha informat que les tremolors es van produir a una profunditat de només 10 quilòmetres.

Els terratrèmols s’han sentit al centre i sud de Colòmbia, amb especial intensitat a Bogotà,l’Eix Cafeter i el Tolima, així com al Valle del Cauca (sud-oest) i a Antioquia (nord-oest).

Sirenes d’emergència a Bogotà

En barris de Bogotà i altres ciutats han sonat les sirenes d’emergència i milers de persones han sortit de cases i edificis.

La Unitat Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres (UNGRD) ha assegurat que ha fet una «escombrada» amb totes les institucions que fan part del Sistema Nacional de Gestió del Risc de Desastres (SNGRD) i «no s’han registrat afectacions fins al moment».

Notícies relacionades

En aquest sentit, els cossos de bombers de Bogotà i Cali, la capital departamental del Valle del Cauca, han afirmat que no han rebut trucades de socors per les tremolors.

Arran dels terratrèmols la Vía al Llano, que uneix a Bogotà amb la ciutat de Villavicencio, capital de la Meta i porta d’entrada a un dels rebostos agrícoles i ramaders més importants del país, ha sigut tancada uns minuts, al ser zona habitual d’ensorraments sobre la carretera.