inèdit en la història del país

El nou Govern de Finlàndia: 12 de 19 ministres són dones

La primera ministra Sanna Marin s'ha convertit als 34 anys en la persona més jove a ser cap d'un Executiu al món

dpatop - 10 December 2019, Finland, Helsinki: New Finnish Prime Minister Sanna Marin (C) poses for a picture with members of her cabinet after their first meeting. Photo: Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa

dpatop - 10 December 2019, Finland, Helsinki: New Finnish Prime Minister Sanna Marin (C) poses for a picture with members of her cabinet after their first meeting. Photo: Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa / Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa (Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de Finlàndia, Sauli Niinistö, va investir aquest dimarts a Hèlsinki com a primera ministra la socialdemòcrata Sanna Marin, que als seus 34 anys acabats de complir es converteix en la persona més jove en actiu a ocupar una direcció de Govern al món. Després del nomenament, aprovat hores abans a l’Eduskunta (Parlament) per 99 vots contra 70, Marin dirigirà una coalició de centreesquerra que forma l’Executiu amb més dones de la història de Finlàndia. El nou Executiu finlandès compta amb una aclaparadora majoria de dones, un total de 12 de 19 (el 63%), una cosa inèdita en la història de Finlàndia, el primer país del món que va atorgar a la dona plens drets polítics el 1906.

Notícies relacionades

A més, les cinc forces que formen la coalició governamental –el Partit Socialdemòcrata (SDP), el liberal Partit de Centre, els Verds, l’Aliança d’Esquerres i el minoritari Partit Popular Suec (SFP)– estan liderades per dones. A més, excepte una, totes tenen menys de 35 anys.

Des que diumenge passat va ser elegida per l’executiva del SDP per substituir en la direcció del Govern Antti Rinne, que va dimitir després de tot just sis mesos al poder, Marin ha reiterat en nombroses ocasions que el més important no és l’edat o el sexe, sinó els fets.

Temes:

Finlàndia