VIOLÈNCIA MASCLISTA

Mor a l'Índia la jove violada que va ser cremada poc abans de testificar

L'atac va ser perpetrat per cinc homes que la víctima, de 23 anys, va aconseguir identificar abans de ser traslladada a la capital estatal, Lucknow

india / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La jove índia de 23 anys víctima d’una violació jove índia de 23 anys  violació, a la qual un grup d’homes va calar foc dijous passat quan es dirigia a testificar a l’estat d’Uttar Pradesh, va morir divendres a la nit en un hospital de Nova Delhi, que avui ha confirmat la seva mort a causa d’una parada cardíaca.

Fonts del departament de relacions públiques de l’hospital de Safdarjun de la capital índia van confirmar a Efe que la dona va morir a causa d’un atac de cor entorn de la mitja nit de divendres al centre mèdic, on va ser traslladada per via aèria després de l’agressió.

La font, que no va voler revelar el seu nom, tampoc va aportar més dades sobre l’estat de la dona, «per respecte» a ella, tot i que els mitjans locals apunten que va patir cremades en el 90 % del cos.

L’atac es va produir dijous a la matinada quan la víctima es dirigia des del seu llogarret del districte d’Unnao a la ciutat de Raebareli a l’estat d’Uttar Pradesh (nord) i va ser perpetrat per cinc homes que va aconseguir identificar abans de ser traslladada a la capital estatal, Lucknow, per ser atesa, segons el relat de la policia local.

Clima de protestes

Els cinc presumptes atacants van ser arrestats, tot i que la policia no va precisar si el presumpte violador, en llibertat sota fiança, estava entre ells.

Segons els mitjans locals, l’atac es va produir quan la víctima es dirigia a testificar sobre el seu cas, denunciat el març passat i succeït fa un any.

Després de conèixer-se l’atac, les autoritats es van comprometre a aplicar un càstig exemplar als responsables, en un clima de protestes contra aquests delictes, iniciades després d’un altre cas de violació i assassinat d’una jove veterinària el 27 de novembre.

La víctima, de 26 anys,va ser violada per quatre homes que després la van asfixiar i cremar amb gasolina.

Notícies relacionades

Els presumptes culpables, detinguts poc després, van morir presumptament tirotejats en mans de la policia aquest divendres quan els van traslladar de matinada al lloc dels fets a la ciutat de Hyderabad (centre) com a part del procés d’investigació.

La versió policial assegura que els van disparar quan van intentar escapar.