Diverses rèpliques

Almenys set morts i centenars de ferits en un terratrèmol de magnitud 6,4 a Albània

Molts edificis s'han esfondrat i els habitants de les ciutats afectades han sortit en pànic al carrer

20191126 463128 terremototiranae 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 21 persones han mort i 600 han resultat ferides a causa d’un terratrèmol que ha sacsejat Albània. El sisme, de magnitud de 6,4 en l’escala de Richter, ha tingut diverses rèpliques importants. Segons l’Institut de Geociències albanès, l’epicentre es va localitzar al mar Adriàtic, 10 quilòmetres al nord de la ciutat de Durrës i 40 a l’oest de Tirana, la capital, amb una profunditat de 38 quilòmetres. 

El terratrèmol, que ha durat uns 30 segons, va poder sentir-se a tot el país, així com en Bulgària, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Itàlia, Kosovo, Montenegro, Sèrbia i Macedònia del Nord.

Molts edificis es van esfondrar i els habitants de les ciutats afectades van viure moments de pànic mentre sortien als carrers per evitar ser aixafats. Les autoritats van informar que hi ha almenys 21 persones mortes i unes 600 van rebre assistència mèdica en hospitals de Tirana i Durrës.

La primera víctima trobada va ser una dona que va quedar sepultada a l’esfondrar-se un edifici a la ciutat costanera de Durrës, la més afectada pel sisme, el pitjor registrat en aquesta zona des del 1979.

Persones sense llar

En declaracions als mitjans locals, el primer ministre, Edi Rama, va assenyalar que fins a primera hora de la tarda havien pogut ser rescatades 41 persones. A l’estadi de Durrës i a la localitat de Thumanë, Protecció Civil va muntar carpes per acollir les persones que s’han quedat sense llar com a conseqüència del sisme.

Notícies relacionades

Per participar en les tasques de rescat es van desplaçar a la zona equips especialitzats des de Kosovo, Montenegro i Grècia. També van arribar helicòpters militars des d’Itàlia, i la Unió Europea va activar els mecanismes d’assistència malgrat que Albània no és un Estat membre. El Govern espanyol ha ofert la seva ajuda per col·laborar en les tasques de recerca i rescat de supervivents.

«Aquesta desgràcia requereix un extraordinari coratge, gran paciència i solidaritat, i molta calma», va manifestar el primer ministre. «La gran ferida d’avui ens farà més forts demà», va afegir Rama.