AFECTAT AMB UNA MALALTIA RARA

En Giovannino, el nadó abandonat que commou Itàlia

Nombrosos ciutadans s'ofereixen a adoptar el nen, que està ingressat en un hospital de Torí

zentauroepp2941467 j02  linares  jaen   09 05 05   beb  de unas 48 horas de vid191106180945

zentauroepp2941467 j02 linares jaen 09 05 05 beb de unas 48 horas de vid191106180945 / ENCUENTRAN BEBE ABANDONADO EN HOSPITAL DE LINARES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

EnGiovannino va néixer l’agost passat en un hospital de Torí amb ictiosi arlequí, una malaltia rara que recobreix la seva pell d’escames i que farà que necessiti continus cuidats tota la seva vida. Els seus pares el van abandonar i des d’aleshores ha estat cuidat per les infermeres de l’hospital de Santa Ana. Però en Giovannino té ara quatre mesos i d’aquí unes quantes setmanes ha d’abandonar l’hospital. La seva història s’ha conegut aquest dimecres i només en unes hores han arribat al centre sanitari múltiples peticions d’adopció.

Els efectes de la ictiosi arlequí són visibles en el cos d’en Giovannino des del moment en què va néixer.  La seva pell està coberta d’escames i les seves parpelles i els llavis estan al revés. Presenta malformacions al nas, les orelles i els dits. Per prevenir aquesta sequedat, els metges intenten evitar que li doni la llum directa del sol i li apliquen un tractament hidratant diverses vegades al dia.

No obstant, segons han explicat als mitjans italians fonts hospitalàries, el nadó no presenta cap afectació neurològica. «Somriu quan escolta música», ha explicat el cap de la unitat de nounats de l’hospital, Daniele Farina.  «És un nen preciós a qui li encanta que el passegin», ha afegit Farina al diari ‘La Repubblica’.

Ofertes d’adopció

Notícies relacionades

Des que la història d’en Giovannino s’ha donat a conèixer en els mitjans italians aquest mateix dimecres, moltes persones han contactat amb l’hospital per oferir-se a adoptar-lo i alguns han enviat sentides cartes per descriure com els agradaria acollir-lo a les seves llars.

Les autoritats de Torí estan intentant contactar amb els pares per saber els motius de l’abandonament i estan buscant una llar temporal per al nen, tot i que a causa de les seves especials cures estan intentant trobar un especialista que pugui fer-se’n càrrec.

Temes:

Itàlia