Apunyalades tres turistes mexicanes a Jordània

La policia deté el suposat agressor, que també ha atacat un guia i un guàrdia de seguretat

a

a

1
Es llegeix en minuts
Ana Alba

Tres turistes, el seu guia i un membre de la seguretat jordana han sigut apunyalats aquest dimecres a les ruïnes romanes de Gerasa, al nord d’Amman, segons ha informat la policia jordana, que ha arrestat un home vinculat a l’atac.

Una font dels serveis de seguretat de Jordània ha indicat a l’agència Reuters i a mitjans locals que els turistes eren tres dones mexicanes. En un primer moment, les fonts han assenyalat que es tractava d’espanyoles, però posteriorment han indicat que eren mexicanes.

Segons va dir a aquest diari un guia turístic jordà que sol encarregar-se de grups de parla hispana, els turistes apunyalats tenien «accent llatí, no espanyol». El Ministeri d’Exteriors espanyol ha precisat que «segons les primeres informacions, no hi hauria ciutadans espanyols afectats tot i que esperem confirmació oficial per part de les autoritats jordanes».

Notícies relacionades

Els cinc atacats a Gerasa, un punt molt visitat a Jordània, situat a 30 quilòmetres al nord d’Amman, la capital jordana, han patit ferides lleus i han sigut traslladats a un hospital, segons ha confirmat en un comunicat la Direcció de Seguretat Pública de Jordània.

L’autor de l’atac és un home buscat per la justícia que, pel que sembla, anava a ser arrestat per les forces de seguretat i en aquell moment va atacar el grup de turistes, el seu guia i un guàrdia de seguretat, segons el comunicat.

Temes:

Jordània