INICI DE LEGISLATURA

Costa posa en marxa el seu Govern a Portugal després de presentar el programa

Cap partit de l'oposició ha presentat cap objecció al pla de mesures esgrimit al Parlament

zentauroepp50588086 portugal s prime minister antonio costa gives a speech durin191031175559

zentauroepp50588086 portugal s prime minister antonio costa gives a speech durin191031175559 / RAFAEL MARCHANTE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern portuguès del socialista António Costa ha entrat avui en plenes funcions per als pròxims quatre anys al concloure el debat parlamentari sobre el seu programa de govern, presentat entre dimecres i ahir sense l’oposició de cap dels partits de la Cambra. «Està fet. Estic molt satisfet. Ara, mans a l’obra», va declarar Costa a periodistes a la sortida de l’hemicicle una vegada conclòs el que era l’últim dels esdeveniments protocol·laris per formar Govern després de les eleccions del 6 d’octubre.

La presentació del programa, que recull les línies mestres del seu gabinet per als pròxims quatre anys, ha passat per l’hemicicle sense ni tan sols sotmetre’s a votació, ja que cap dels partits de l’oposició ho ha sol·licitat. La renúncia a aquesta prerrogativa es deu a la incontestable força de Costa, a qui la victòria en les eleccions legislatives el va deixar a tot just vuit escons de la majoria absoluta.

Segona legislatura

Notícies relacionades

Aquesta serà la seva segona legislatura, en la qual governarà de nou en solitari, encara que aquesta vegada sense ni tan sols aliances parlamentàries acordades amb l’esquerra radical, el marxista Bloco de Esquerda i el Partit Comunista Portuguès. Costa procurarà buscar acords puntuals quan sigui necessari per tirar endavant les seves propostes, molt marcades des del punt de vista social.

El primer ministre ha promès escometre en aquesta legislatura la «reducció de desigualtats», el combat a la precarietat –especialment juvenil– i fins i tot obrir fins a 20 unitats d’atenció primària de salut abans que acabi l’any.

Temes:

Portugal