Crisi migratòria

Trobats els cadàvers de 39 immigrants en un camió a prop de Londres

La policia afirma que el vehicle provenia de Bulgària i va arribar dissabte a Gal·les

zentauroepp50535540 police is seen at the scene where bodies were discovered in 191023123903

zentauroepp50535540 police is seen at the scene where bodies were discovered in 191023123903 / PETER NICHOLLS

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La policia britànica està investigant la troballa de 39 cadàvers al contenidor d’un camió aparcat al polígon industrial de Waterglade, a la localitat de Grays, a l’Est de Londres.

La comissària de la policia d’Essex, Pippa Mills, ha confirmat que cap a la 1.40 de la matinada van rebre «una trucada del servei d’ambulàncies», alertant del descobriment. D’acord amb la policia, 38 de les víctimes són adultes i hi ha també un adolescent. Determinar la identitat dels morts, «és la nostra principal prioritat», ha indicat Mills, però ha remarcat que aquesta tasca pot portar cert temps.

El conductor del camió, un home de 25 anys d’Irlanda del Nord, ha sigut detingut sota sospita d’assassinat i està sent interrogat. La policia creu que el vehicle provenia «de Bulgària i va entrar al país via Holyhead, Anglesey a Gal·les dissabte passat». Mills ha fet una crida pública a qualsevol persona que tingui informació sobre la ruta que el camió va poder prendre, que hagi vist el vehicle o conegués el seu itinerari.

Tràfic d’éssers humans

Notícies relacionades

Els serveis policials estan treballant conjuntament amb forces del servei d’Immigració del Ministeri de l’Interior i de l’Agència de Crim Organitzat. Tot apunta a un nou cas de tràfic d’éssers humans i immigració il·legal. A la Cambra dels Comuns, el primer ministre Boris Johnson, s’ha referit a la «inimaginable tragèdia, que realment trenca el cor».La ministra d’Interior, Priti Patel, es disposa a fer una declaració sobre el succés.

No és la primera tragèdia d’aquest tipus en sòl britànic. El juny de l’any 2000, els cossos de 58 immigrants xinesos van ser trobats en un camió al port de Dover. L’autòpsia va determinar que havien mort asfixiats.