RÈGIM NORD-COREÀ

Una foto èpica de Kim Jong-un desencadena les expectatives davant una possible decisió important

El líder de Corea del Nord s'exhibeix sobre un cavall blanc a la falda de la muntanya Paektu, muntanya sagrada per al règim

zentauroepp50425585 topshot   this undated picture released by korean central ne191016170936

zentauroepp50425585 topshot this undated picture released by korean central ne191016170936 / STR

1
Es llegeix en minuts
Efe

La propaganda nord-coreana ha enaltit avui la figura del líder nord-coreà, Kim Jong-un, al publicar unes fotos de marcat to èpic en què el líder nord-coreà apareix pujant a cavall la falda de la muntanya Paektu, un lloc considerat sagrat en l’ideari del règim. «Va ascendir la muntanya cavalcant un cavall blanc sobre les primeres neus», diu el text que acompanya les vuit instantànies de Kim, publicades per l’agència de notícies KCNA.

Notícies relacionades

En el text s’afegeix que el passeig eqüestre de Kim «és un esdeveniment de pes en la història de la revolució coreana» i que, durant la seva ascensió, el mariscal «va recordar amb profunda emoció el camí d’àrdua lluita recorregut per la gran causa de construir el país més poderós».

Els experts assenyalen també que les seves tres visites precedents en solitari a la prestigiosa muntanya (situada a la zona fronterera amb la Xina, al nord-est del país) van precedir decisions importants. La seva anterior visita va ser el mes de desembre del 2017, just abans que el règim optés per fer un gir diplomàtic en les seves relacions amb Corea del Sud i els EUA.