Manifestacions socials

El Consolat d'Espanya a l'Equador recomana als seus ciutadans allunyar-se dels tumults

La representació diplomàtica espanyola va demanar als seus connacionals no visitar el centre històric de Quito, així com no viatjar per les províncies on la situació és més violenta

ecuador-quito-militares-afp

ecuador-quito-militares-afp

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consolat General d’Espanya a Quito, va recomanar a la comunitat espanyola resident a l’Equador que s’abstingui  de visitar el centre històric de la capital, així com tot desplaçament a les províncies on s’han registrat disturbis.

En un missatge al col·lectiu espanyol a la demarcació de Quito, el consolat els aconsella abstenir-se de viatjar a les províncies de Chimborazo, Cotopaxi, Tungurahua, Pichincha, a la zona nord, i Santo Domingo dels Tsáchilas i Imbabura.

«A les persones que es troben en aquestes províncies es desaconsella tot desplaçament intern, ja sigui a peu o per carretera», diu la nota informativa. Crida a més els espanyols a «abstenir-se de transitar pel centre històric de Quito i evitar circular a prop de llocs on es registren manifestacions».

Notícies relacionades

El consolat espanyol aconsella als seus nacionals seguir la situació de les carreteres al país a través d’informació proporcionada per mitjans oficials i guardar una gran precaució. I en cas que algun espanyol es plantegi viatjar des de l’aeroport  internacional Mariscal Sucre de Quito, igualment consultar la seva web oficial.

Onada de protestes

El passat 3 d’octubre, arran de la vaga nacional de transportistes, el president de l’Equador, Lenín Moreno, va declarar l’estat d’excepció a tot el país, que continua vigent. En paral·lel, les comunitats indígenes estan en trànsit cap a la capital i a diverses capitals de província s’esperen més manifestacions en els pròxims dies. «Aquesta situació s’ha traduït en el tancament o bloqueig de vies a diverses províncies on es registren manifestacions, algunes de les quals han registrat violència.»