DRETS DE LA INFÀNCIA

L'ONU alerta que els nens s'enfronten a desafiaments «inimaginables»

undefined44394337 internacional 12 7 2018 fotos de campos de refugiados de gre180831124910

undefined44394337 internacional 12 7 2018 fotos de campos de refugiados de gre180831124910

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha alertat que els nens de tot el món s’enfronten a noves amenaces i desafiaments abans «inimaginables» en un món en el qual prop de «15.000 nens menors de cinc anys continuen morint tots els dies, majoritàriament a causa de malalties que es poden tractar i a altres causes evitables».

En una carta per commemorar el 30è aniversari de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets del Nen, la directora executiva de l’UnicefHenrietta Fore, ha advertit que «estem fent front a un augment alarmant del nombre de nens amb sobrepès, però també de nenes que pateixen anèmia».

«La vostra generació, la dels nens d’avui, s’enfronta a noves dificultats i canvis a nivell mundial que eren inimaginables per als vostres pares», ha escrit Fore, que assenyala que «la desigualtat s’està agreujant».

«El nostre clima està canviant més del que podíem imaginar, la tecnologia està transformant la manera com percebem el món i les famílies estan migrant més que mai. La infància ha canviat, i nosaltres hem de canviar els nostres enfocaments per adaptar-nos a aquests canvis», ha manifestat.

Desafiaments principals

En aquest sentit, ha remarcat els desafiaments principals i creixents per als nens en l’actualitat: els conflictes prolongats, la contaminació i la crisi climàtica, el declivi de la salut mental, les migracions massives i altres desplaçaments de la població, les habilitats futures per als treballs del futur, els drets sobre les dades i la privacitat a la xarxa, així com la informació falsa a internet.

Notícies relacionades

En relació amb el canvi climàtic, Fore ha indicat que podria ser «l’amenaça més gran per als drets de la pròxima generació de nens», que necessiten «aigua neta, aire net i un clima segur». Segons dades de l’Unicef, més de 500 milions de nens viuen en zones on les inundacions són extremadament altes.

L’augment de les condicions meteorològiques extremes, l’aire tòxic i les sequeres prolongades també formen part d’aquesta crisi i estan afectant de manera desproporcionada els nens més pobres i vulnerables, tal com ha afirmat.