CRISI MIGRATÒRIA

Itàlia intercepta un vaixell amb 104 immigrants que entra a les seves aigües malgrat la prohibició de Salvini

La policia permet el desembarcament al port de Pozzalo però immobilitza l'embarcació

zentauroepp49597562 27 08 2019 27 august 2019       german rescue ship  eleonore190902105144

zentauroepp49597562 27 08 2019 27 august 2019 german rescue ship eleonore190902105144 / Johannes Filous dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guardia de Finanza italiana ha ordenat la confiscació del vaixell 'Eleonore' del’oenagé  alemanya Mission Lifeline amb 104 migrants a bord i els està conduint al port de Pozzallo (Sicília), on podran desembarcar.

La confiscació respon a la violació de la prohibició d’entrar en aigües territorials italianes com està previst al decret de Seguretat aprovat pel Govern i que va impulsar el ministre d’Interior en funcions, Matteo Salvini

L’oenagé alemanya va argumentar la necessitat de saltar-se la  prohibició de les autoritats perquè un fort temporal havia tornat insostenible la situació a bord.

Salvini ha advertit a Twitter de les conseqüències de saltar-se el decret de prohibició. 

El vaixell havia estat diversos dies en aigües internacionals entre Malta i Itàlia sense que cap dels dos països li atorgués port per desembarcar. 

El ministre italià d’Interior en funcions, Matteo Salvini, va firmar la "prohibició d’entrada, trànsit i parada a les aigües territorials italianes" per a la nau 'Eleonore'. Fins i tot no s’ha produït cap reacció per part de les autoritats italianes a l’anunci de passar per alt la prohibició.

El precedent de Sea Watch

L’única vegada fins ara que un vaixell va forçar la prohibició de les autoritats italianes va ser un de l’oenagé Sea Watch que, per decisió de la seva capitana, Carola Rackete, va entrar al port de Lampedusa i va ser arrestada, tot i que posteriorment va ser posada en llibertat, per forçar el desembarcament.

L’oenagé Mission Lifeline ha denunciat durant aquests dies les condicions en les quals es troben els migrants amuntegats en aquest petit vaixell, on és impossible moure’s.

Notícies relacionades

El Govern alemany va afirmar dimecres passat que es necessitava "urgentment una solució" per a l’'Eleonore' i es va comprometre a assumir una quota significativa de les persones a bord.

A més de l’embarcació 'Eleonore' esperen davant les costes de Lampedusa en aigües internacionals el vaixell 'Alan Kurdi' de l’oenagé alemanya Sea Eye amb 13 migrants, entre ells vuit menors, i el 'Mare Jonio' de l’oenagé italiana Mediterranea Saving Humans, amb 31 migrants.