17,9 MILIONS D'EUROS

El G-7 ajuda el Brasil a combatre els incendis de l'Amazònia

L'ajuda serà immediata i serà un primer pas per a un pla de l'ONU

brasil despliega a miles de hombres para combatir los incendios en la amazonia / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president de França, Emmanuel Macron, va anunciar aquest dilluns que el G-7 ha aconseguit mobilitzar una ajuda immediata de 20 milions de dòlars (uns 17,9 milions d’euros) per a la lluita contra el foc a l’Amazònia.

Es tracta d’una primera etapa del pla de col·laboració amb els països afectats perquè aquesta regió disposi dels mitjans necessaris, "ara més que mai", va dir Macron en una roda de premsa amb el seu homòleg xilè, Sebastián Piñera.

Així mateix, Macron va assegurar que França –que també és un país amazònic pel seu territori d’ultramar de la Guaiana– oferirà mitjans militars per a les tasques de control del foc a la regió.

"Oferirem [al Brasil] un recolzament financer, d’uns 20 milions de dòlars (...). El pròxim mes construirem una iniciativa per a l’Amazònia presentada oficialment a l’Assemblea General de l’ONU amb tots els països de la regió", va manifestar.

Piñera es va declarar "molt content" per l’acord amb les democràcies més industrialitzades i amb els països amazònics per combatre els incendis i va recordar que ara és quan més es necessita el reforç de la cooperació a l’Amazònia.

Notícies relacionades

La segona etapa, davant l’Assemblea General de l’ONU, comptarà amb la col·laboració de Xile per iniciar el procés de reforestació, "respectant la sobirania, però cooperant per cuidar millor la biodiversitat". El xilè va destacar que seran necessàries "brigades especialitzades" per combatre el foc a l’Amazònia

La Comissió Europea aquest dilluns s’ha mostrat disposada a estudiar la possibilitat de concedir una ajuda financera.

Temes:

G-7 Amazones