14 DIES A BORD

Sis països acolliran els immigrants de l''Ocean Viking' desembarcats a Malta

Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania es repartiran els 356 nàufrags que van salpar en pasteres des de Líbia

undefined49534313 michael and alice  rescuers of the ocean viking rescue chip 190824085827

undefined49534313 michael and alice rescuers of the ocean viking rescue chip 190824085827 / ANNE CHAON

1
Es llegeix en minuts
Efe

Sis països europeus –Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania– acolliran els 356 migrants que han desembarcat aquest divendres a la nit del barco humanitari ‘Ocean Viking’, contractat per Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée.

Entre els 356 migrants hi ha 103 menors, la majoria no acompanyats, però aquest barco és molt més gran i està molt millor condicionat que l’‘Open Arms’ per a aquestes missions, per la qual cosa la crisi no ha sigut tan apressant.

El primer ministre maltès, Joseph Muscat, va informar que “després d’un debat amb la Comissió Europea i diversos Estats membres, França i Alemanya, Malta va acordar ser part de la solució per a la paràlisi de l’‘Ocean Viking’, que compta amb 356 persones a bord, sense perjudicar la seva posició legal”.

Aquest divendres a la tarda, els 356 rescatats han sigut transferits a llanxes militars malteses per portar-los a terra, segons va anunciar MSF a les seves xarxes socials. Des d’allà seran resituats entre els sis països esmentats. “Cap es quedarà a Malta”, va apuntar el primer ministre.

Notícies relacionades

El 21 d’agost passat, SOS Méditerranée va advertir que l’embarcació necessitava una solució “ràpida” per desembarcar els 356 immigrants –entre els quals 103 menors, la majoria no acompanyats– i evitar que la situació degenerés a bord.

L’‘Ocean Viking’ va fer quatre rescats successius entre el 9 i el 12 d’agost, i des d’aleshores esperava, a una distància equidistant d’Itàlia i Malta, que algun país europeu l’autoritzés un port on poder desembarcar aquestes persones.