Florida executa amb la injecció letal un assassí en sèrie d'homosexuals

Gary Ray Bowles va assassinar sis homes el 1994 que va ofegar amb diferents objectes

gary-ray-bowles--florida-se-apresta-a-ejecutar-a-asesino-serial-de-homosexuales- -estados-unidos- -mundo- -peru21

gary-ray-bowles--florida-se-apresta-a-ejecutar-a-asesino-serial-de-homosexuales- -estados-unidos- -mundo- -peru21

2
Es llegeix en minuts
Efe / Miami

L’estat de Florida ha executat aquest dijousGary Ray Bowles, un assassí en sèrie d’homes homosexuals adults que en el transcurs de vuit mesos durant 1994 va matar sis persones.

A Bowles, de 57 anys, el van declarar mort a les 22.58 hora local (02.58 de divendres GMT) després de rebre una injecció letal a la presó estatal de Florida, al comtat del nord de Bradford, i després que el Tribunal Suprem dels EUA desestimés una apel·lació d’última hora presentada per la seva defensa.

El Departament de Correccions de Florida va informar que en el que ha sigut el seu últim dia amb vida, Bowles no va rebre cap visita i que el seu últim menjar va consistir en tres hamburgueses amb formatge, patates fregides i cansalada.

Bowles va ser condemnat a mort per l’assassinat el novembre de 1994 a Jacksonville Beach (Florida) de Walter Hinton, l’últim dels seus sis crims comesos al llarg de tres estats de la costa est, als voltants del corredor de l’autopista interestatal 95.

L’assassí de l’I-95

Anomenat per les autoritats com “l’assassí de l’I-95”, Bowles va mantenir un denominador comú: ofegava les seves víctimes –homes amb qui anava a viure– amb diferents objectes, entre ells draps, rotllos de paper higiènic, terra i fins a una joguina sexual.

La sèrie d’assassinats va començar amb el de John Hardy Roberts a Daytona Beach (Florida), a què el van seguir altres comesos a Rockville (Maryland), Savannah i Atlanta (Geòrgia), així com al comtat de Nassau, Florida, i l’últim a Jacksonville Beach.

Les autoritats tenien identificat Bowles des del primer assassinat, comès el març de 1994, en vista que va deixar un document a l’escena del crim i va ser vist per una càmera de vigilància provant d’extreure d’un caixer diners del compte de Roberts.

Capturar-lo, no obstant, va resultar més complicat, cosa que va donar temps a l’executat de perpetrar els altres cinc assassinats.

Condemna prèvia

Abans de l’espiral criminal de 1994, Bowles va ser condemnat a vuit anys de presó per colpejar i violar la seva nòvia el 1982.

Documents presentats per la seva defensa van revelar antecedents violents i consum d’estupefaents des de petit.

Fill d’un miner que va morir víctima de l’anomenada “malaltia del pulmó negre” abans que Bowles naixés, va patir abusos per part dels homes que eren parella de la seva mare, un dels quals gairebé mata d’una pedrada al cap després d’una discussió i quan l’avui executat tenia 13 anys.

Això va obligar Bowles a fugir de la llar familiar i, segons va reconèixer una vegada detingut, va aconseguir sobreviure mantenint relacions sexuals amb homes a canvi de diners.

Notícies relacionades

La de Bowles ha sigut la segona execució de l’any a Florida i la número 13 a tot el país.

Des que el Tribunal Suprem va reintroduir la pena de mort el 1976, als EUA han sigut executats 1.503 presos, 99 d’ells a Florida.