Problemes de salut

Li detecten al president de l'Uruguai un nòdul pulmonar amb "procés maligne"

Tabaré Vázquez va fer aquest anunci que va sorprendre tota la societat i la classe política del seu país, ja que segons va explicar el mateix mandatari, no havia tingut cap símptoma previ

AME8481  MONTEVIDEO  URUGUAY   20 08 2019 - El presidente de Uruguay  Tabare Vazquez  ofrece una rueda de prensa este martes en Montevideo  Uruguay   Vazquez anuncio que le fue detectado un nodulo pulmonar con  caracteristicas muy firmes  de que puede tratarse de un proceso maligno y en los proximos dias se internara  EFE  Raul Martinez

AME8481 MONTEVIDEO URUGUAY 20 08 2019 - El presidente de Uruguay Tabare Vazquez ofrece una rueda de prensa este martes en Montevideo Uruguay Vazquez anuncio que le fue detectado un nodulo pulmonar con caracteristicas muy firmes de que puede tratarse de un proceso maligno y en los proximos dias se internara EFE Raul Martinez / Raul Martinez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

A dos mesos d’unes eleccions crucials, el president de l’Uruguai, Tabaré Vázquez, va revelar que li va ser detectat un nòdul pulmonar amb "característiques molt fermes" d’un procés maligne. En els pròxims dies s’internarà.

"En el marc delsestudis mèdics que em realitzo de manera regular i periòdica, en aquest últim recent, en un estudi tomogràfic se’m va comprovar l’existència d’un nòdul pulmonar dret amb característiques molt fermes que es pot tractar d’un procés maligne", va dir. Les seves declaracions van provocar un fort impacte en la comunitat política uruguaiana.

Vázquez, oncòleg de professió, va assegurar que efectuarà els tractaments al seu país. "Tenim un cos mèdic d’excel·lència, tecnologia avançada, i institucions conformes al que es necessita en situacions com aquesta que ens col·loca com a país, i ho podem dir orgullosament, dins de les primeres nacions del món en assistència mèdica".

Va assenyalar que malgrat el diagnòstic se sent bé de salut. "Nohe tingut cap símptoma, ni signe atribuïble a aquesta situació. Això ha sigut una troballa d’imatgeria, producte dels estudis periòdics que em realitzo i que és bo que tots els ciutadans es facin per aconseguir prevenir o avançar en els diagnòstics de les malalties."

Tabaré, com l’anomenen a seques en la seva coalició d’esquerres, Front Ampli, i els principals referents opositors, va ser elegit president per primera vegada en els comicis del 2004. El seu segon mandat acaba a començaments del 2020.  Vázquez, que feia dies que no apareixia públicament, va perdre la seva dona, María Auxiliadora Delgado, el 31 de juliol.

La reacció d’un país

Notícies relacionades

El candidat presidencial oficialista per a les eleccions d’octubre, Daniel Martínez, es va pronunciar immediatament: "Colze a colze, amb tot l’Uruguai, sense distinció de banderes, recolzant la màxima autoritat del nostre país i personalment, recolzant l’amic, el conseller i el company, ¡força Tabaré!".

"El Dr. Tabaré Vázquez és un exemple de superació. Aquesta no serà l’excepció. Força president. Li desitgem el millor", va dir el ‘colorado’ Ernesto Talvi. Per la seva part, el candidat del Partit Nacional, Luis Lacalle Pou, va afirmar que davant l’anunci es "desposseeix de les diferències polítiques". Davant de la situació, va afegir, s’imposa el recolzament il·limitat.

Temes:

Uruguai