BARCO DE METGES SENSE FRONTERES

L''Ocean Viking' demana també desembarcar els seus nàufrags

La nau es troba des de fa una setmana en aigües entre Malta i Itàlia

undefined49490201 off sea       12 08 2019   a handout photo dated 12 august 2190819195325

undefined49490201 off sea 12 08 2019 a handout photo dated 12 august 2190819195325 / AVRA FIALAS HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’ONG SOS Méditerranée, que opera juntament amb Metges sense Fronteres (MSF) el barco humanitari 'Ocean Viking', va advertir aquest dimecres que necessiten una solució "ràpida" per desembarcar els seus 356 immigrants i evitar que la situació degeneri a bord.

"El capità va fer la seva feina a l’assistir persones en perill a alta mar i li correspon ara als Estats fer la seva i trobar una solució, que ha de ser ràpida", va dir el director d’Operacions de l’organització, Frédéric Penard.

La nau es troba des de fa una setmana a una distància equidistant d’Itàlia i Malta. El primer país no els ha donat resposta i el segon argumenta que no és un assumpte de la seva competència ja que els rescats es van produir fora de les aigües sota la seva responsabilitat. "No serviria de res que anéssim a un altre país", va afegir Penard, que va demanar la posada en marxa "urgentment d’un sistema solidari" entre països europeus.

Estrès entre els seus ocupants

L’’Ocean Viking’ va realitzar quatre rescats successius entre els passats 9 i 12 d’agost i el seu representant va subratllar que, tot i que la situació encara està sota control, l’estrès entre els seus ocupants comença a augmentar.

"No entenen la situació. Nosaltres som molt transparents, però tenim molt poca informació per compartir. El barco té un límit de 300 persones. Ho podem gestionar, però va ser concebut com una solució d’urgència per anar com més aviat millor a un port", va afegir Penard. Entre aquests 356 immigrants n’hi ha 103 de menors, la majoria no acompanyats.

La seva crida es produeix un dia després que la Fiscalia d’Agrigent (Sicília) ordenés la confiscació del barco humanitari espanyol ‘Open Arms’ i el desembarcament immediat al port italià de Lampedusa dels entorn de 90 migrants que continuaven a bord.

Notícies relacionades

La petició de l’'Ocean Viking' va arribar acompanyada a Twitter del dibuix d’un cor, que el barco va traçar amb la seva trajectòria en aigües del Mediterrani.

"És perquè no s’oblidi que hi ha éssers humans que necessiten ser atesos. És un missatge a Europa perquè no oblidi les seves promeses", va declarar Penard, que va recalcar que necessiten una resposta com més aviat millor perquè porten gent "vulnerable".