DOS CASOS A KIVU DEL SUD

L'epidèmia d'Ebola s'estén per l'est del Congo

La malaltia ha matat ja 1.905 persones en un any

undefined49440076 file photo  children look at a billboard providing informati190816133425

undefined49440076 file photo children look at a billboard providing informati190816133425 / Baz Ratner

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Les autoritats sanitàries de la República Democràtica del Congo (RDC) han confirmat avui la detecció de dos casos d’Ebola a la capital de la província de Kivu del Sud (est), una regió al sud de la zona de l’epidèmia, però que fins ara no s’havia vist afectada.

Segons ha confirmat a Efe el coordinador de la resposta contra l’Ebola, Jean-Jacques Muyembe, els dos casos s’han detectat a la localitat de Bukavu i són una dona jove –morta el 14 d’agost– i un dels seus fills.

La malaltia ha matat ja 1.905 persones a la República Democràtica del Congo, on 844 pacients han sigut declarats curats, segons les xifres publicades aquest dijous per les autoritats sanitàries congoleses. 

L’epidèmia es va declarar fa un any i en aquest temps han arribat dos casos a la veïna Uganda. 

Mentrestant, s’assagen diversos tractaments per curar la malaltia i dos sembla que estan demostrant gran eficàcia. Aquesta troballa, que no implica que hi hagi una cura al 100%, és molt positiva i "molt prometedora", segons experts mèdics, però només funciona si se subministra en els primers dies i no significa que aconsegueixi acabar amb la malaltia.

Notícies relacionades

El tractament consisteix en anticossos monoclonals que s’uneixen a les proteïnes del virus per neutralitzar-lo i s’administren per via intravenosa en sèrum en una sola dosi.

Fins ara el 50% dels pacients contagiats sobreviuen.