28 d’oct 2020

Anar al contingut

DOS CASOS A KIVU DEL SUD

L'epidèmia d'Ebola s'estén per l'est del Congo

La malaltia ha matat ja 1.905 persones en un any

Agencias

L'epidèmia d'Ebola s'estén per l'est del Congo

Baz Ratner

Les autoritats sanitàries de la República Democràtica del Congo (RDC) han confirmat avui la detecció de dos casos d’Ebola a la capital de la província de Kivu del Sud (est), una regió al sud de la zona de l’epidèmia, però que fins ara no s’havia vist afectada.

Segons ha confirmat a Efe el coordinador de la resposta contra l’Ebola, Jean-Jacques Muyembe, els dos casos s’han detectat a la localitat de Bukavu i són una dona jove –morta el 14 d’agost– i un dels seus fills.

La malaltia ha matat ja 1.905 persones a la República Democràtica del Congo, on 844 pacients han sigut declarats curats, segons les xifres publicades aquest dijous per les autoritats sanitàries congoleses. 

L’epidèmia es va declarar fa un any i en aquest temps han arribat dos casos a la veïna Uganda. 

Mentrestant, s’assagen diversos tractaments per curar la malaltia i dos sembla que estan demostrant gran eficàcia. Aquesta troballa, que no implica que hi hagi una cura al 100%, és molt positiva i "molt prometedora", segons experts mèdics, però només funciona si se subministra en els primers dies i no significa que aconsegueixi acabar amb la malaltia.

El tractament consisteix en anticossos monoclonals que s’uneixen a les proteïnes del virus per neutralitzar-lo i s’administren per via intravenosa en sèrum en una sola dosi.

Fins ara el 50% dels pacients contagiats sobreviuen.