INCIDENT A ORLY

Un vol entre París i Barcelona, cancel·lat per la detenció d'un home en possessió d'un ganivet

Una dona va alertar les autoritats, que no havien detectat l'arma perquè era de ceràmica

Els investigadors descarten el mòbil terrorista i atribueixen els fets a una baralla conjugal

zentauroepp49449497 files  in this file photo taken on october 12  2017 a passen190816095149

zentauroepp49449497 files in this file photo taken on october 12 2017 a passen190816095149 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez

Un vol de la companyia Transavia entre París-Orly i Barcelona va ser anul·lat la tarda del dijous 15 d’agost, després de l’arrestd’un home que viatjava amb un ganivet de ceràmica al seu equipatge de mà. L’individu va ser detingut després de la trucada d’una dona a les autoritats d’Aeroports de París (ADP), alertantd’un “risc d’atemptat”. Segons l’ADP, l’origen de l’incident no seria cap altre que una disputa familiar.

Arrestat a les portes d’embarcament –el ganivet no va ser detectat pels arcs de seguretat–, l’individu va ser posat sota la custòdia de la policia de fronteres, encarregada de dur a terme la investigació del succés i aclarir si l’home pretenia o no cometre un atemptat.

Segons la ràdio France Bleu, el detingut seria conegut per delictes menors, si bé no forma part d’una Fitxa S, fitxer que engloba els individus que suposen una amenaça per a la seguretat de l’Estat. Durant la seva detenció, l’home hauria explicat que va ser la seva parella que hauria trucat a l’aeroport després d’una discussió conjugal.

Notícies relacionades

Després de l’incident, la policia va fer un minuciós registre de l’avió i tots els passatgers van ser evacuats. El vol amb destí a Barcelona va ser posposat a aquest divendres 16 d’agost.

Aquest aldarull se suma al que va tenir lloc el passat 12 d’agost a l’aeroport parisenc de Roissy-Charles-de-Gaulle, quan una dona va ser detinguda per la policia de fronteres per viatjar amb una pistola carregada a la seva maleta de mà.