Gira a l'Amèrica Central

Pelosi qualifica de vergonyosa la situació migratòria a la frontera dels EUA

La líder dels representants demòcrates, va assenyalar que les condicions actuals contradiuen els "valors" del seu país

AME5364  CIUDAD DE GUATEMALA  GUATEMALA   08 08 2019 - La presidenta de la camara de representantes del Congreso de Estados Unidos  Nancy Pelosi  c   participa en una conferencia de prensa este jueves  en la Fuerza Aerea Guatemalteca  en Ciudad de Guatemala  Guatemala   Pelosi se encuentra en Guatemala en una visita de una comitiva de congresistas estadounidenses para conocer las condiciones de migracion de los guatemaltecos  EFE Esteban Biba

AME5364 CIUDAD DE GUATEMALA GUATEMALA 08 08 2019 - La presidenta de la camara de representantes del Congreso de Estados Unidos Nancy Pelosi c participa en una conferencia de prensa este jueves en la Fuerza Aerea Guatemalteca en Ciudad de Guatemala Guatemala Pelosi se encuentra en Guatemala en una visita de una comitiva de congresistas estadounidenses para conocer las condiciones de migracion de los guatemaltecos EFE Esteban Biba / Esteban Biba (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Cambra de Representants del Congrés dels Estats Units, Nacy Pelosi, va qualificar com a "vergonyosa" la situació migratòria a la frontera sud del seu país i va dir que el tractament a aquestes persones, desafien "els valors nord-americans".

"El tractament posa en desafiament els valors nord-americans. Va en contra dels nostres valors", va dir la congressista en una conferència de premsa a Guatemala, abans de partir cap a El Salvador i Hondures, on continuaran amb la seva visita.

Les reformes són necessàries

Pelosi, una de les màximes opositores al president nord-americà, Donald Trump, i cap d’aquesta delegació bipartida, va admetre que el seu país ha de fer una sèrie de "reformes" per poder abordar aquests desafiaments perquè als Estats Units creuen en "la dignitat" de cada persona.

"No puc entendre com una política pública delsEstats Units d’Amèrica  pugui tractar les persones d’aquesta manera. Crec que hi ha una discussió bastant interessant quant a aquest tema, però crec que parlo en nom de la majoria al dir que les coses han de canviar, han de ser diferents", va delimitar.

La congressista demòcrata va reconèixer que és "molt vergonyós" el que està passant a la frontera, on almenys set menors guatemalencs han mort en menys d’un any per diferents causes quan intentaven aconseguir el somni americà, i va apuntar que aquest cap de setmana visitaran McAllen (Texas).

Evitar la migració

Notícies relacionades

Pelosi va reiterar que el compromís dels congressistes és observar de quina manera poden millorar "la vida de les persones" a Guatemala perquè no tinguin el "desig de migrar" i puguin "contribuir a la grandesa" del país, així com garantir el respecte als migrants retornats.

"Com fer que això s’estableixi com a prioritat. Això és el nostre compromís", va concloure. La delegació del Congrés dels Estats Units estava formada per Pelosi, Eliot Engel, Nydia Velásquez, Jim McGovern, Lucille Roybal-Allard, Henry Cuellar, Aumua Amata Coleman, Norma Torres, Anthony Brown, Mary Gay Scanlon, Jesús "Chuy" García, Kattie Hill i Lauren Underwood.