EL DRAMA MIGRATORI

El president de l'Eurocambra demana a Juncker ajuda urgent per a l'Open Arms

"La destinació de persones en la misèria rescatades al mar és explotada per raons polítiques", lamenta Sassolo

L'oenagé espera desembarcar 121 migrants que porten set dies a l'embarcació

zentauroepp49340813 proactiva open arms imagenes del interior con las 121 person190807125637

zentauroepp49340813 proactiva open arms imagenes del interior con las 121 person190807125637 / PROACTIVA OPEN ARMS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha demanat aquest dijous en una carta dirigida al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, «ajuda urgent i una distribució justa» dels 121 migrants rescatats al Mediterrani que continuen al barco de l’oenagé espanyola Open Arms. Els migrants porten set dies a l’embarcació després de ser rescatats al Mediterrani quan navegaven en situació de dificultat.

"Com ha passat repetidament des que es va prendre la decisió d’ignorar la crida del Parlament Europeu a revisar l’actual reglament de Dublín [sobre asil], la destinació de persones en la misèria rescatades al mar és explotada per raons polítiques per governs i és objecte de desacords entre ells", ha indicat el polític socialista italià en la seva missiva, distribuïda a la premsa. "Cada vegada que un vaixell arriba a aigües europees es repeteix la mateixa escena i es declama la mateixa retòrica", ha apuntat.

Sassoli ha reconegut que el treball de la Comissió a l’ajudar els Estats membres en tals casos en els últims anys ha sigut "admirable" i conforme amb els valors de la UE i d’acords internacionals. "Aquesta vegada, en qualsevol cas, no hi ha suggeriment que hi hagi ajuda disponible", ha lamentat.

Violència i maltractament

El president de l’Eurocambra ha remarcat que, segons la premsa, a bord del’Open Arms n’hi ha 31 de menors, entre ells dos bessons etíops de només nou mesos, així com dones "els cossos de les quals porten les inesborrables marques de la violència i el maltractament".

"Si la Unió Europea romangués indiferent a la seva destinació, estaria acumulant patiment sobre patiment, i estic segur que això no és el que els guardians dels Tractats europeus creuen de cor que és el correcte", ha assenyalat Sassoli.

Així, ha instat la Comissió Europea a "coordinar una ràpida intervenció humanitària i organitzar la distribució justa dels migrants". Sassoli ha reconegut estar al corrent que "qualsevol resposta a aquesta petició d’assistència humanitària ha de ser voluntària", però va emfatitzar que "la situació és greu i requereix una acció immediata".

Urgència

Notícies relacionades

Open Arms ha demanat aquest dijous urgentment un port segur en el qual desembarcar els 121 migrants mentre que el ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, que manté els ports del país tancats a les oenagés, que acusa d’afavorir la immigració irregular, ha insistit avui que no permetrà que el vaixell entri en aigües italianes.

El líder ultradretà ha assegurat que l’embarcació està en aigües internacionals, en l’àrea de recerca i rescat (SAR) de competència maltesa, i que no pensa canviar de parer.