CRISI A L'EXCOLÒNIA

Manifestants sembren el caos a Hong Kong al bloquejar la xarxa ferroviària

L'acció es produeix el dia després que la Xina exigís un "càstig immediat" per als manifestants

monmartinez49266995 passengers queue up at a subway platform in hong kong on tue190730102524

monmartinez49266995 passengers queue up at a subway platform in hong kong on tue190730102524 / Vincent Yu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Continua l’espiral de protestes a Hong Kong. Només un dia després que la Xina exigís el càstig immediat per als joves que protagonitzen accions contra el Govern des de fa tres mesoscàstig immediatjoves , activistes han sembrat el caos a la ciutat al bloquejar la circulació del metro a primera hora del matí, quan molts ciutadans es dirigien al seu lloc de treball.

El que va començar com una reivindicació per evitar que els hongkonguesos fossin extradits a la Xina per sotmetre’s a judici, ha derivat en una protesta de més envergadura contra el Govern de la regió autònoma xinesa.

Gairebé diàriament, els manifestants han protestat en diversos enclavaments posant a prova les forces policials, que, en ocasions, han sigut acusades d’utilitzar una força excessiva per dissoldre les manifestacions.

Queixes dels viatgers

En el cas d’operació "embús" d’aquest dimarts, dotzenes de joves, molts d’ells, emmascarats, han irromput al metro i han bloquejat les portes dels trens o han premut els botons d’emergència. També han intentat obstaculitzar el trànsit a les atapeïdes andanes i alguns han desconcertat amb preguntes innecessàries els treballadors del metro, desbordats per la situació. L’acció, que ha conclòs a les dotze del migdia (hora local), ha provocat alguns enfrontaments entre viatgers i manifestants.

"No sabem quant temps estarem aquí, no tenim líder. Com es pot veure, es tracta d’una protesta massiva", explica Sharon, de 21 anys, que declina revelar la seva identitat i queda amb la cara tapada. "No és la nostra intenció crear inconvenients per als passatgers, però hem de fer entendre a les autoritats el perquè de la nostra protesta i continuarem durant el temps que faci falta", afegeix la noia a l’agència Reuters.

Notícies relacionades

La companyia gestora del metro, MTR, ha facilitat als viatgers afectats un servei d’autobús. Cada dia, cinc milions de persones utilitzen el suburbà com el seu mitjà de transport.

Mentrestant, la policia ha informat que 44 manifestants detinguts en els últims dies seran acusats d’haver participat en disturbis, un delicte que es castiga amb fins a 10 anys de presó. La notícia de la seva possible condemna ha provocat un nou enfrontament entre la policia i els joves que han acudit a la comissaria a protestar pels arrestos.

Temes:

Xina Hong Kong