INUNDACIONS A BOMBAI

L'Exèrcit indi rescata 800 passatgers d'un tren bloquejat pel monsó

Les pluges torrencials han provocat la mort de més de 250 persones en dues setmanes a l'Índia

zentauroepp49234713 this handout photo provided by the indian navy shows the mah190727135010

zentauroepp49234713 this handout photo provided by the indian navy shows the mah190727135010

1
Es llegeix en minuts
AFP

Helicòpters i bots de rescat de l’Exèrcit indi han rescatat aquest dissabte uns 800 passatgers d’un tren bloquejat pel flagell del monsó a prop de Bombai, segons han informat els serveis d’emergència.

El Mahalaxmi Express va sortir de Bombai divendres a la nit en direcció a Kolhapur, 350 km més al sud, però només va poder recórrer 60 quilòmetres abans de ser obligat a aturar-se per les pluges torrencials que han causat el desbordament d’un riu i han inundat les vies.

El tren ha estat bloquejat durant diverses hores al districte de Thane, a l’est de Bombai, abans que les autoritats hagin enviat helicòpters, barcos i bussejadors de l’Exèrcit indi i de la Força Nacional de Resposta davant Desastres (NDRF).

Nou embarassades

Un portaveu de la NDRF ha explicat que més de 600 persones han sigut rescatades en quatre hores. Entre els 800 passatgers que viatjaven al tren, hi havia nou dones embarassades.

Les imatges aèries mostren canoes que transporten passatgers vestits amb armilles salvavides lluny del tren immobilitzat per les aigües fangoses que cobreixen els camps circumdants.

Diversos passatgers del tren rescatats aquest dissabte a prop de Bombai per les inundacions del monsó. / Afp

També s’han desplaçat al lloc ambulàncies i almenys 37 metges per atendre els passatgers, que també han rebut aigua i aliments, segons ha explicat Indian Railways.

Un portaveu de la companyia ferroviària ha afirmat a l’agència de notícies PTI que un "tren d’assistència especial" enviaria els passatgers a la seva destinació.

Més de 250 morts en dues setmanes

Notícies relacionades

Les fortes pluges monsòniques han afectat Bombai, la qual cosa ha provocat la cancel·lació d’11 vols aquest dissabte des de l’aeroport internacional de la capital financera de l’Índia. Nou avions que havien d’aterrar a Bombai van ser desviats a altres aeroports.

Més de 250 persones han mort a les inundacions a l’Índia en les últimes dues setmanes. Els estats d’Assam i Bihar, al nord-est, són els més afectats.

Temes:

Índia