Terror a siria

L'ONU denuncia més de 100 civils sirians morts en 10 dies per atacs del règim i els seus aliats

L'organització informa que fins a 26 nens han mort

zentauroepp49225146 an image grab taken from a video by syrian news website sy24190726184602

zentauroepp49225146 an image grab taken from a video by syrian news website sy24190726184602 / BASHAR AL-SHEIKH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els atacs aeris del Govern sirià i els seus aliats en escoles, hospitals, mercats i fleques han matat almenys103 civils en els últims 10 dies, inclosos 26 nens, ha informat la cap de drets humans de l’ONUMichelle Bachelet.  

"Aquests són objectius civils i sembla molt improbable, donat el patró persistent d’aquests atacs, que tots estiguin sent colpejats per accident", ha dit Bachelet. També ha agregat que l’augment en el nombre de víctimes ha topat amb "aparent indiferència internacional". 

Coalició qüestionable

El Govern va començar la seva ofensiva contral’enclavament rebel al nord-oest de Síria, l’última àrea de l’oposició insurgent activa contra el president Bachar al-alAssad a finals d’abril, amb l’argument que estava responent a les violacions d’una treva.

Idlib i les àrees circumdants del nord-oest es van incloure en un acord de "desescalada" l’any passat entre el principal aliat d’Assad, Rússia, Turquia, que recolza alguns grups rebels, per reduir els bombardejos.

Desplaçat com a resultat

Notícies relacionades

En els últims tres mesos, l’ofensiva ha fet quecentenars de milers de persones de les seves llars refugis temporals es refugiïn a prop de la frontera amb Turquia i ha matat centenars de civils, segons grups de vigilància de la guerra.

Tant el Govern sirià com el seu aliat rus, el poder aeri dels quals ha sigut fonamental per als assoliments militars de Damasc en els últims anys, neguen atacar civils o infraestructures civils.