DEFUNCIÓ A L'ÀFRICA

Mor el president de Tunísia, Beji Caid Essebsi

El mandatari, de 92 anys, havia estat ingressat dues vegades anteriorment

zentauroepp49208428 essebsi190725122433

zentauroepp49208428 essebsi190725122433 / FETHI BELAID

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de TunísiaBeji Caïd Essebsiha mort a l’edat de 92 anys, segons han comunicat fonts de la presidència. Essebsi ha sigut ingressat dijous d’urgències en un hospital militar de la capital per tercera vegada en un mes en estat greu i, posteriorment, ha mort. 

El fill i secretari general del seu partit, Nidaá Tunis, Hafez Caïd Essebs, va explicar que Essebsi va ser traslladat al centre hospitalari de matinada a causa del cansament de l’últim mes, centrat en la polèmica sobre la convocatòria de les eleccions legislatives i presidencials i la reforma de l’esmena a la llei electoral.

Essebsi, que va accedir a la presidència del país mediterrani el desembre del 2014 al guanyar les eleccions en la segona volta, va anunciar la setmana passada a través del seu fill que no ratificaria el controvertit text.

Essebsi ha sigut el primer president del país elegit de forma lliure i democràtica, en un procés exemplar a tot el món àrab.

Deteriorament gradual

Notícies relacionades

Essebsi va ser ingressat en un hospital per primera vegada a mitjans del juny en estat greu, i una segona a finals del mateix mes, notícia que va coincidir amb l’últim atemptat gihadista perpetrat a Tunísia.

Des que va ser donat d’alta cinc dies després, no se l’ha vist en públic més que una vegada en un vídeo gravat per la presidència mentre conversava amb el ministre de Defensa, fet que només va augmentar els rumors sobre el seu deteriorat estat de salut.

Temes:

Tunísia